Тегленето на кредит през скайп крие капан

0
Когато потребителите кандидатстват за заем, трябва да внимават с таксата за разглеждане на искането за отпускането му
Когато потребителите кандидатстват за заем, трябва да внимават с таксата за разглеждане на искането за отпускането му Снимка: Shutterstock

Теглене на кредит през скайп, докато си седим вкъщи или в офиса, е най-новата банкова услуга у нас, съобщава „Телеграф”.

За да кандидатствате за заема, консултанти се включват онлайн, разговаряте с тях и след най-много два часа ви казват дали сте одобрени или не.„Целта на този вид услуга е да се подобри достъпът до кредитния продукт. Тепърва това ще се засилва и банките ще излизат с все по-иновативни методи”, коментира финансовият анализатор от „Моите пари” Десислава Николова.
 
Когато потребителите кандидатстват за заем, трябва да внимават с таксата за разглеждане на искането за отпускането му. Понякога тази такса може да достигне и до 500 лв., ако искаме да изтеглим по-голяма сума. За 20 000 до 40 000 лв., например, ще ви поискат около 400 лв. такса за разглеждане на документите, като тя се приспада след това от самия заем.
 
Николова коментира и лихвите по кредитите, които в момента се движат около 9-10%. Има и банки, които предлагат заеми с лихви от 6%, но става дума за по-големи суми и кратък срок на погасяване. 

Източник: Телеграф
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари