„Театро” във Варна отново отвори след акцията на НАП

0
Позиция на „Театро Варна” ООД по повод принудителното затваряне от служители на НАП
Позиция на „Театро Варна” ООД по повод принудителното затваряне от служители на НАП Снимка: Theatro club Varna / Facebook

Позиция на „Театро Варна” ООД по повод принудителното затваряне от служители на НАП

Заведението „Театро” във Варна отново отвори след 24 часа от акцията на служители на НАП, които принудително го затвориха. С днешното си решение Административният съд отменя разпореждането на приходната агенция и я осъжда да заплати разноските по делото. Казусът от вчера, при който бе затворено едно от най-популярните заведения в Морската столица, е показателен как непремерени и тенденциозни действия на държавни институции вредят на туризма по българското Черноморие в момент, в който и без това той изпитва трудности.

Смятаме, че е крайно неприемливо да се заклеймява публично който и да е представител на българския туристически бизнес, преди да е доказана неговата вина. Основната движеща сила на туризма е репутацията – на българските заведения, на българските хотели и плажове, на държава ни. От вчерашната акция и предизвиканото от страна на НАП медийно отразяване печеливши няма, освен краткотрайния ПР ефект за приходната агенция. Дано той си е струвал пропуснатите ползи за българския бизнес, пропуснатите допълнителни приходи под формата на данъци към държавата ни и в крайна сметка поредното петно върху имиджа на българския туризъм.

Изказваме своите благодарности за подкрепата на Българска асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България, които за пореден път показаха, че може да има колегиалност и единство, когато са нарушени правата дори на едно заведение. Адмирираме и действията на съда, които ни дават надежда, че все пак живеем в правова държава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари