Тази нощ е магична!

2
Нощта на Лазаровден срещу Цветница е заредена с голяма енергия, от която трябва да се възползваме
Нощта на Лазаровден срещу Цветница е заредена с голяма енергия, от която трябва да се възползваме

Утре е най-цветният, красив и весел български народен празник - Цветница! 

Днес празнуваме Лазаровден, който е ден богат на много обреди, поверия и обичаи, а нощта на този празничен ден е заредена с голяма енергия, от която трябва да се възползваме.

Поверията гласят, че нощта на Лазаровден срещу Цветница е магична и трябва да имаме само хубави помисли, за да бъде позитивна и цялата ни година. Особено неомъжените девойки трябва да намислят своите най-съкровени желания тази нощ.

На този хубав празник има и още няколко поверия,в които хората вярват и смятат, че и до ден днешен се сбъдват, пише Edna.bg.

Казано е, че в никакъв случай не трябва да сваляте старите върбови клонки от иконата, или къщата където сте ги сложили за здраве от миналата година. Това носи голямо нещастие на цялата къща.

Поверието гласи, първо да донесете новите върбови клонки от църквата за здраве и след това да изхвърлите старите в течаща вода с всичката негативна енергия, която се е събрала и ви е предпазвала от болести и неприятности.

Ако печете питка на Цветница, но тя не се изпича и отвътре остава сурова, това предвещава скорошна раздяла с близък за вас човек.

Не забучвайте никога нож в хляб, това предвещава бедни години не само за вас, но и за всички членове на семейството ви.

Докато печете питка, никога не чистете в къщата, защото ще прогоните своя късмет. Ако в началото и в края на хранене хапнете по едно малко парченце хляб, поръсено със сол, това предвещава щастие в семейството. Ако и останалите на масата направят същото, късметът винаги ще е с тях.

Източник: Edna.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари