Тази красива българка има нужда от помощ

0

Служителите в Община Пловдив поставиха началото на благотворителна акция за спасяване живота на своята 36-годишна колежка Албена Николова Матова, която страда от прогресивно автоимунно заболяване – множествена склероза.

Доскоро Албена работеше в отдел „Административно и информационно обслужване“ на Община Пловдив, но в момента е в дългосрочен неплатен отпуск и в процес на лечение поради настъпилото трайно увреждане на мускулатурата на тялото й.

Младата жена живее само с майка си и двете използват всичките си спестявания за лечението, което е продължително и скъпо. Намерили са възможности за лечение в чужбина, което да забави темпа на пристъпите на болестта, но доходите им не са достатъчни, за да заплатят нужните разходи от 18 000 лева. Пътуването до лечебното заведение извън България и цялостната терапия там ще облекчи страданията и ще забави процеса на обездвижване, твърдят специалистите.

Освен от сила и воля срещу ежедневните болки Албена Матова се нуждае и от морална и финансова подкрепа, пише Труд. Нейните колеги в Община Пловдив събраха част от 18-те хиляди лева в кутия за дарения, поставена в деловодството на градската управа на площад „Стефан Стамболов“ 1. На 13 и 14 май в Младежкия център край гребния канал в Пловдив ще бъдат организирани благотворителни футболни и волейболни турнир между служителите на районните кметства и Община Пловдив, а събраните средства от такса участие ще бъдат предоставени на Албена за нейното лечение.

Всички, които искат да помогнат и да бъдат съпричастни към лечението на Албена Матова, могат да го направят с дарение до 31 май 2017 г. на банкова сметка:

Първа инвестиционна банка
BIC FINVBGSF
IBAN BG 34FINV915010BGN0EYPV

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари