Тържествена смяна на почетния гвардейски караул

2
За първи път тържествената смяна на караула е извършена на 5 ноември 2003 г.
За първи път тържествената смяна на караула е извършена на 5 ноември 2003 г. Снимка: БГНЕС

За първи път тържествената смяна на караула е извършена на 5 ноември 2003 г.

Тържествена смяна на почетния гвардейски караул ще бъде извършена днес пред сградата на Администрацията на президента в столицата, предава БГНЕС. На 6 май отбелязваме Деня на храбростта и празник на Българската армия.

Пред сградата на Администрацията на Президента се извършва тържествена смяна на почетния гвардейски караул от 12:00 ч. освен на 6 май и на други дати. Те са на Националния празник - 3 март, на 24 май, чието ново име е Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Тържествена смяна има на същото място и на Деня на Съединението - 6 септември, на 22 септември – Ден на Независимостта, на 1 ноември – Ден на народните будители. Също така на 2 юни - Ден на Ботев и загиналите за свободата на България, на 12 юли – Празник на Националната гвардейска част, както и всяка първа сряда в месеца, без месеците декември, януари и февруари.

За първи път тържествената смяна на караула е извършена на 5 ноември 2003 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари