Търсят "чистокръвни" бели жени за Конкурс Мис Хитлер

0

В руския еквивалент на Фейсбук - ВКонтакте са се появили страници, популяризиращи конкурс за красота - „Мис Хитлер 2018".

След като израелски власти за медиен контрол сигнализират, всички страници, даващи гласност на този конкурс в руската социална мрежа са изтрити.

За конкурса са търсени „чистокръвни" бели жени, които „обичат и почитат" лидера на нацисткия режим по времето на Третия райх - Адолф Хитлер, пише изданието Newsweek, предава Кросс. Една от най-популярните страници, свързани с конкурса „Мис Хитлер 2018"- „Красотата на хитлеристката култура", се появява в началото на септември. В нея жените, отговарящи на критериите, са насърчавани да пращат снимки, на които до тях има свастики и други отличителни символи на нацизма, или на които изпълняват нацисткия поздрав и участват в неонацистки мероприятия.

Според изданието The Times of Israel, една от страниците, която вече е изтрита, е гласяла:

Промотираме хитлеристката култура, насърчаваме комуникацията в хитлеристкото общество, изчистваме имиджа на Адолф Хитлер, показваме красотата на хитлеристката култура и защитаваме жените".

Сигнал на нюйоркската медийна и технологична компания Vocativ подтиква централата на израелската медийна компания Hadashot да се свърже с администраторите на ВКонтакте. Hadashot публикува становище по темата във Фейсбук, в което твърди, че страницата във ВКонтакте е „част от мрежа от хиляди нацистки симпатизанти по целия свят" и че в конкурса е участвала и американка с псевдонима „Сестра Хатчет", която е член на Американското национално социалистическо движение, водено от идеята, че само „чистокръвните бели" трябва да имат право на американско гражданство.

След подадените сигнали до 17 септември всички страници, популяризиращи конкурса и идеите му, са изтрити от администраторите на ВКонтакте.

Не за пръв път в руската социална мрежа се появяват подобни конкурси. През 2014 г. Vocativ подава сигнал за конкурсМис Остланд 2014", в който „Остланд" се свързва с нацисткия режим и геноцида на евреите в прибалтийските страни и Източна Европа. Страницата, популяризираща конкурса, събира над 10 000 последователи, преди да бъде свалена от ВКонтакте.

Също както през тази година, така и през 2014 г. гласността на проблема довежда до изтриването на още десетки други неонацистки страници. И въпреки това фактите сочат, че тези общества откриват начин да се върнат и да продължат започнатото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари