Търновец разби чуждо жилище и се барикадира в него

0
Прехвърлил двете си деца на 9 и на 11 години през терасата в съседния апартамент
Прехвърлил двете си деца на 9 и на 11 години през терасата в съседния апартамент Снимка: Times.bg

Прехвърлил двете си деца на 9 и на 11 години през терасата в съседния апартамент

41-годишен великотърновец се барикадира в чуждо жилище в кооперация кв. “Бузлуджа” и вдигна на крак полицаи и пожарникари.

Екшънът се разиграл по обяд в блок на ул.”Филип Симидов” в старата столица, като съседи подали сигнал за неадекватните му действия на телефон 112. Търновецът прехвърлил двете си деца на 9 и на 11 години през терасата в съседния апартамент на четвъртия етаж на кооперацията. След това разбил друго жилище и се скрил, информира Times.bg.

На място незабавно се отзовали екипи на полицията и пожарната. Пожарникарите осигурили висока стълба, с която имали готовност да стигнат до високия етаж. Полицаите пък изненадали мъжа като  проникнали в жилището, в което се укривал той. Мъжът изглеждал уплашен и неадекватен.

Пред униформените той заявил, че непознати лица се готвели да го нападнат и затова първо скрил децата и след това и той си намерил скривалище.

Търновецът незабавно е откаран в психиатричната болница във великотърновското село Церова кория. Той ще бъде подложен на експертизи и вероятно с прокурорско постановление ще бъде настанен за принудително лечение.

Неприятната случка се развила, докато той сам се грижел за двете си деца през последните дни, понеже съпругата му е във Варна, където е студентка.

Двете деца са предадени на социалните служби във Велико Търново и с тях ще работят педагози и психолози.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари