Тарикат сложи номера от „Вартбург” на новия си „Крайслер”

1
Пенсионерът от Русенско ще заплати 1000 лева глоба
Пенсионерът от Русенско ще заплати 1000 лева глоба

Пенсионер по болест от Русенско ще заплати 1000 лв. глоба, защото си сложил на новозакупения „Крайслер” откраднати номера от паркиран на улицата „Вартбург” и карал с тях няколко дни.

Русенският районен съд освободи Р.С. от наказателна отговорност и наложи на пенсионера по болест само минималното административно наказание, защото признал вината си и изразил съжаление за постъпката си, пише Монитор.

През октомври 2015 г. Р. С. работел в русенското село Бабово като охрана на складовете на Гражданска защита. Тогава той си закупил "Крайслер Вояджър", който му бил докаран на платформа, без регистрационни табели пред склада. Тъй като искал да го ползва, а колата имала нужда от ремонт, мъжът започнал да търси варианти, по които да разреши проблема.

Докато обикалял по улиците в Бабово, забелязал "Вартбург 353“, на който били поставени предна и задна регистрационна табела. Автомобилът принадлежал на Х. и бил паркиран на улицата пред дома му. Охранителят обаче решил, че може да ползва регистрационните табели на "Вартбург"-а, като ги постави върху "Крайслер Вояджър" и така да го управлява.

Собственикът на немското возило обаче се оплакал в полицията за кражбата и номерата били обявени за издирване.

При проверка в Бабово те открили табелите на "Крайслер”-а. Шофьорът им обяснил кротко, че възнамерявал да ги ползва само докато регистрира колата си в КАТ.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари