Бабово отново кани на празник на греяната ракия и зелевата чорба

1
Фолклорният празникще се проведе на 19 март като началото е 10:30 часа на площада
Фолклорният празникще се проведе на 19 март като началото е 10:30 часа на площада Видео: КИС 13

За седма поредна година в Бабово ще се проведе уникалния фолклорен празник на греяната ракия и зелевата чорба

Организатори на събитието са читалище "Никола Йонков Вапцаров - 1927" и кметството в селото, съобщава КИС 13.

По време на празника, който желае може да участва в конкурсите за "Най-автентична старовремска софра", "Най-напет юнак" и "Най-лична мома".

Фолклорният празник "Греяна ракия и зелева чорба от старовремската софра" в село Бабово ще се проведе на 19 март като началото е 10:30 часа на площада пред Народно читалище "Никола Йонков Вапцаров - 1927". Домакините на събитието са се подготвили да нагостят и почерпят всички гости на празника с вкусни гозби, традиционна зелева чорба и греяна ракия.

За настроението на всички присъстващи на празника, програмата включва множество изяви на певчески и танцови фолклорни състави от няколко области на България.

Заради епидемичната обстановка, през миналата година, организаторите на фолклорния празник в Бабово решиха да проведат фестивала, но без посетители. Приготвената храна – прословутия кметски кебап, заедно с домашната зелева чорба, беше раздадена на хора в затруднено положение, бездомници и скитащи лица, които ползват трапезарията на Българския червен кръст, на възрастни хора от пенсионерските организации във всички 11 населени места в община Сливо поле, както и на ползвателите на услугата Домашен патронаж.

Вижте повече във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари