Търговище стана „Романтична столица на България“ за 2019 година

1
Русе се класира на трето място с любовното послание, дълго 26 метра
Русе се класира на трето място с любовното послание, дълго 26 метра

Търговище спечели приза “Романтична столица на България” за 2019 година.

Това стана след като бяха отчетени резултатите от инициативата на книжарници “Хеликон” и издателска къща “Кръгозор” за написване на най-дългото любовно писмо.

Вдъхновител на кампанията тази година бе новата книга на Халил Джубран “В градините на любовта”.

От 29 януари до 10 февруари във всяка от 29-те книжарници от веригата в 20 града на България всеки посетител имаше възможност да напише свое любовно послание или любим цитат от книга. 

Любовното послание от всички книжарници тази година е с дължина 236,63 метра, което е с близо 13 метра повече от предходното издание на кампанията. С най-дълго писмо – 53 метра, се отличи книжарница Хеликон – Търговище. На второ и трето място останаха книжарниците от град Велико Търново и Русе, съответно с 48,4 м и 26 м. 

Книжарите-победители споделиха и някои интересни случки по време на кампанията. Например това, че момиче от града е написала върху белия лист любовно есе, което е дълго приблизително 2 метра. А две момчета – шестокласници, са написали своите първи любовни трепети, своите първи любовни послания към харесваното момиче. Едното от тях е завършило своите думи с рисунка на сърце, в което е вписало: Е+А.

Благодарим на всички търговищенци, които се включиха в кампанията и показаха, че в забързаният ни живот има място за спонтанна романтика”, казаха книжарите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари