Търг за депутати

0
Татяна Дончева крие, че е била адвокат-консултант на Мутлигруп и Илия Павлов
Татяна Дончева крие, че е била адвокат-консултант на Мутлигруп и Илия Павлов Снимка: Фейсбук

Циркът е на макс. Пазарът за депутати още не е закрит

 В интерес на истината, това, което се вихри по медиите за предлагани пари от тая на оня, изобщо не ме учудва. Единствено се чудя, че сумата е малка, ама явно не са спестили достатъчно в черната каса на коалицията.

На драгия зрител трябва да му е ясно, че пазарът на депутати винаги го е имало. Дори за включване в листите при някои. Например за една от протестърските партии се чуваха слухове, че първото място в един областен град е било откупено срещу 200 бона. А пък Борисов предлагал от милион нагоре, за да се задържи във властта. Та, нищо ново под слънцето. Стар политически трик е или да се опитат да те купят, или да те уплашат. И малко са тези, които не се поддават.

Та в тоя ред на мисли, и предвид поредните трети и четвърти избори тая година, си мисля за малко публичност и прозрачност. Например излиза Ристе и казва: За водач в нашата листа цената е....! Или Манолова и казва: В нашата листа могат да влязат само тези, които дарят.....! Ред трябва да има тук, ред!!!

След като влязат в Народното събрание, преди да се формират парламентарните групи, да излязат пред медиите председателите на съответните партии или коалиции и да заявят какви пари дават, за да отидат депутатите в тяхната парламентарна група. То трябва да се знаят тия работи! Който даде най-много кинти, има най-голямата парламентарна група и съответно подкрепа. Просто, логично и ясно! Какво значи тук някаква си демокрация и избори!

Та.....парите на масата! И без това сте ни ясни! Хората да знаят за кого гласуват. Впрочем, много ми се иска и да кажат ОТКЪДЕ имат такива пари за раздаване! И как очакват да си ги върнат!

Партии с подобни хора са обречени. Тяхната същност винаги ще ги следва, а действията им са последица от това, което са! Нищо по-различно няма да получите, ако гласувате за същите!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари