Танцов театър "Найден Киров" представи България на Международен фестивал

0
Русенци се представиха с множество концерти във фестивалното градче
Русенци се представиха с множество концерти във фестивалното градче Снимка: ФТТ „Найден Киров”

Фолклорен танцов театър „Найден Киров“ се завърна преди броени дни от двуседмично турне във Франция.

Ансамбълът взе участие в Международния фолклорен фестивал в Мартиг, предаде ТОП НОВИНИ.

Русенци показаха своите танцови и певчески умения в грандиозните концерти по откриването и закриването на фестивала. Най-атрактивно събитие според българите е водното дефиле с 550 участници. Фолклорните групи са били настанени в лодки, откъдето с жива музика и песни се придвижваха по водните канали на града.

Според Богдан Донев, главен художествен ръководител на ФТТ „Найден Киров”, творческият екип на фестивала си е свършил работата професионално. Всеки фолклорен състав е имал възможност да демонстрира своите бит и култура.

Русенци са се представили с множество концерти във фестивалното градче. Междувременно запознаха публиката с българските ритми и музика. Всеки български народен инструмент е демонстриран поотделно, а подготвената вокална програма е показала на френската публика характерното звучене на различните български фолклорни области.

Сериозен интерес е предизвикало ревюто на български народни костюми и кулинарната презентация на България. Фестивалната публика с охота е опитала и от традиционна българска ракия, таратор и сухи мезета. Някои французи са научили и стъпките на емблематичното за русенския регион Дунавско хоро.

ФТТ „Найден Киров” е покорил сърцата на зрителите и със съвместен концерт с танцьори от Южна Африка, остров Фиджи, Перу и Тайланд. Във финалният танц по хореография на Богдан Донев са се включили всички групи.

Специално, за да се наслади на този концерт, е пристигнал и Негово превъзходителство Ангел Чолаков, извънреден и пълномощен посланик на България в Париж. Той е изрази възхищението си от таланта на русенци и ги е поканил да гостуват в Париж през октомври. 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари