Танков влекач влезе в ретро парка на село Екзарх Йосиф

4
Танковият влекач е в движение и дори при бедствени ситуации може да се ползва
Танковият влекач е в движение и дори при бедствени ситуации може да се ползва Видео: Русе Медиа

Танков влекач е новата атракция на парка от ретро автомобили, създаден в центъра на село Екзарх Йосиф, община Борово.

Той е бил предвиден за бракуване от Гражданска защита, но по идея на кмета на селото Илия Данев военното министерство го е предоставило да стане част от експозицията.

Танковият влекач е в движение и дори при бедствени ситуации може да се ползва. „Две седмици, след като го доставихме, го запалихме и той тръгна. Има и една история, свързана с него. В една тежка зима преди 20 години, аз бях свидетел, се наложи с този същия влекач да се помогне на една родилка от село Батин. Тя беше транспортирана до Русе и роди момченце, което днес е вече младеж“, разказа Илия Данев, цитиран от Русе Медиа.

Самият ретро парк от автомобили е създаден, за да е интересно на хората, които посещават с.Екзарх Йосиф. Кметът започнал да издирва стари коли и попаднал на „Запорожец“ от 1956 г. „Той стана първият автомобил на ретро площадката. После намерих един „Трабант“ – ако му сложим акумулатор, той е в такова състояние, че палиш, тръгваш и можеш да се возиш“, обяснява Илия Данев. Последвали „Варшава“, „Москвич“, както командирски джип с дългите седалки от дарител от село Обретеник. Предстои в скоро време да бъде докарана и една „Волга М21“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари