Десетки бездомни кучета тормозят селата от община Борово

2
Само в Обретеник местните са преброили 77 бездомни кучета, които създават проблеми
Само в Обретеник местните са преброили 77 бездомни кучета, които създават проблеми

Само в Обретеник местните са преброили 77 бездомни кучета, които създават проблеми

Русенката Галя Таушанова подава сигнал за влачено и убито куче. Тя споделя, че на 17 февруари младеж е видял трима мъже с кола, които влачат бяло кученце, въртят го и го убиват на пътя след Обретеник в посока Горно Абланово. По думите на гражданката, колата е на кметството на Обретеник, а самата кметица Любка Стоянова ѝ е обяснила, че кучето е било мъртво и трябвало да бъде отнесено на сметището. Таушанова съобщи, че по случая е подала жалба в прокуратурата, информира БРЯГ.

Потърсихме за коментар кметицата, която освен този случай ни разкри страшната реалност в селото. Оказа се, че от същата „болест“ страдат и околните населени места – буквално са превзети от орди бездомни кучета.

„Заснетата кола е на кметството“, потвърди част от получения сигнал кметицата. Стоянова обаче обясни, че е имало умряло и почти разложено куче в крайната на селото улица „Цар Калоян“. Служителите на кметството е трябвало да го откарат на сметището, но тъй като не било възможно да го сложат в кашон, са го вързали за колата, за да го откарат до сметището.

Според Стоянова животното категорично е било болно или заразно. „В селото имаме огромен проблем с бездомните кучета, преброили сме ги - 77 са. Плашат децата. Имаме детска градина и училище. Сутрин кучетата скачат и дърпат закуските на децата“, оплака се кметицата на Обретеник. Тя обясни, че скоро са правили преброяване на животните. Кметството вика и фирма, която да ги обезпаразитява и да ги обработи, но тя често вземала примерно 7, а им връщали в селото 11 кучета. Подобно било положението и в Екзарх Йосиф, в Горно Абланово и в Борово. „Много хора са в чужбина, изхвърлят на улицата кучетата, а част от тях са големи. От бюджета на Общината плащаме за обработката им на фирмата, а едно идване на колата струва 400 лева“, разкри другата част от проблема Стоянова.

Всъщност до момента от 77 бездомни кучета, само 24 са обработени. В Борово съотношението съответно е 60 към 51.

Липсата на приют в района е част от неразрешимостта на кучешката драма, допълват местните, които не виждат нито края на сагата, нито изглед да получат помощ отнякъде.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Твоето Име
    Да ги отстрелят!
  • 7
    1
    Дражева
    В Горно Абланово голяма част от ци@аните са в чужбина ,не на гурбет, а направо като постоянно живеещи и при заминаването си освободиха кучетата! Селото е обезлюдено до голяма степен и наистина е опасно да се придвижваш пеш или с велосипед. Кучетата са като глутници, буквално няма кой да те отърве, ако нападнат някого. Никой не ги храни, и те гладуват и се настървяват! Моля наистина да се вземат адекватни мерки! ... 400 лв за едно идване ,що за ценообразуване е това?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари