Тамбурашки оркестър "Русе" представя България на фестивал в Италия

0
Фестивалът се провежда между 11 и 17 юли в град Порденоне, Италия
Фестивалът се провежда между 11 и 17 юли в град Порденоне, Италия

От днес - 11 юли до 17 юли 2016 г. Тамбурашки оркестър „Русе” към Общински детски център за култура и изкуство ще участва в Първи Международен средиземноморски младежки оркестър в град Порденоне, Италия.

Целта на фестивала е да организира среща на млади музиканти от различни страни, по време на която няколко дни заедно ще изпълняват репертоар, състоящ се от характерни за тяхната традиция музикални творби, подходящо преработени, както и нови пиеси, написани за това събитие.

Идеята за сформирането на този оркестър е да обедини младите хора в дух на единство, сътрудничество, разбирателство, уважение и толерантност между народите. По тази причина в него ще се включат повече от 50 млади музиканти от България, Хърватия, Македония, Гърция, Израел и Италия.

Освен общите изяви на сцена пред публика, младите възпитаници на диригента Наталия Константинова ще имат възможност в един ден от фестивалната програма да представят България, Русе и Тамбурашки оркестърРусе” с презентация, изпълнения на произведения от български автори и представяне на традиционни български продукти от българската кухня.

Пътуването на русенските таланти стана възможно благодарение на финансовата подкрепа на Община Русе по Програмата за финансиране на проекти в областта на изкуството и културата.   

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари