Такситата в Русе поскъпнаха с 20%

1
Увеличението на цените бе разрешено от местната власт още миналата година
Увеличението на цените бе разрешено от местната власт още миналата година

Увеличението на цените бе разрешено от местната власт още миналата година

Скок в цените на таксиметровите услуги в Русе. Мотив са повишените цени на горивата, консумативите и резервните части. С 20% нагоре возят две от фирмите, но според клиентите това е спекула, предаде Bulgaria ON AIR.

Към днешна дата дневната тарифа на някои от превозвачите от 89 стотинки е скочила на 1,05 стотинки, а нощната от 99 стотинки - на 1,20 лв. Началната такса е повишена от 2 на 2,40 лв. Престоят вече е 30 стотинки на минута.

Красимир Трифонов е собственик на една от таксиметровите компании в града, която към момента не е увеличила цените.

"Таксиметровата услуга не е евтина. Нашата идея е тя да продължава да бъде достъпна и да не я превръщаме в нещо луксозно. Тези момчета, които карат, трябва да имат ежедневно препитание, а не инцидентно и затова решението не беше никак леко. То не беше взето само от мен и от управителя на фирмата, а беше съгласувано преди всичко с нашите шофьори", обясни той.

Увеличението на цените на таксиметровите услуги бе разрешено от местната власт още миналата година. Тогава обаче то беше минимално.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    До 5
    Ама ние и не ползваме. Занова гледом как стоите и чакати балами. Като сте толкова жтворени стойте си. Или дэм пропуснал и днес слид битката ца олио е имало и бой за таксита.
  • -2
    5
    Жули такси
    Не ни мислете нас таксиметровите шофьори, като не ви е по джоба, не ползвайте таксита
  • -1
    4
    Лорен
    По-добре да карам пил, отколкото да плащам на бакшишите.
  • 4
    3
    Минчо
    Таксиметровият шофьор, значи трябва да си намериш друга работа.
  • -11
    2
    Таксиметров шофьор
    Да ще става още по скъпо
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари