Таксиметров шофьор: Какъвто съм аз, такава ми е колата

0
Шофирането издава за нас повече, отколкото бихме искали да кажем на непознати
Шофирането издава за нас повече, отколкото бихме искали да кажем на непознати Снимка: БГНЕС

Броени дни преди Коледа и Нова година, когато всички обмислят дали и накъде да поемат, за да посрещнат светлите празници, репортерът Велина Сашева и операторът Кирил Тасев от NOVA представят автомобила не само като желязо, а като приятел, професия, хоби и свобода да тръгнеш на дълъг път.

„Какъвто съм аз, такава ми е колата”, казва един от героите - таксиметров шофьор.

Таксиметровите шофьори, защото такава им е професията, виждат от колите си много. А колата им служи за дълбок анализ. Освен това тя също има душа, нервна система, сърце, мозък и мускулатура. 

За живота на път, за болестите на автомобилите, за манията да ги притежаваме или пък да възкресяваме ретро модели, за радиото като душата на един автомобил.

Всяка стъпка може да е пътешествие. А във всяко пътешествие има искра. За някои това е колата, за други – ходенето пеша, с тролей, автобус, трамвай, метро, влак, самолет или лодка. Няма никакво значение къде е искрата, стига да я пазим... И да ѝ разрешаваме да пламне. Какво обичаме и как го изричаме е без значение, ако съобразим, че и другите около нас шофират, ядосват се, бързат, изчакват. Или просто искат да помълчат. Шофирането издава за нас повече, отколкото бихме искали да кажем на непознати. Сближава, без да знаем.

Авторът Велина Сашева е ретро маниак, притежава специален модел „Москвич“ и носи снимката му винаги със себе си.

Тя показва с чувство за хумор една неочаквана гледна точка към превозното средство – един от съвременните символи на движението и на желанието на хората за промяна и приключения. Но и отражение на личността на собственика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Варварските времена, в които се правеха колбаси от животни, вече минаха!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари