Такова беше детството на село! Свят на безгрижие, игри, на доброта, красота и умиление!

6

Има на земята един вълшебен свят! Свят на безгрижие, игри, на доброта, красота и умиление! На истински топъл хляб и домашно сирене! На задължителния червено-жълт пластмасов камион! На ръчно тъканите черги, и леглата с метални пружини... За много хора това е и един прекрасен свят на спомени!

Това е светът на детството, прекарано на село. В българско село! При баба и дядо, с шарената група приятели, с кокошките и козите, с прашката за хвърляне на камъни, преметната на врата, с безкрайните игри и лудории…

Времето там е спряло и няма никакво значение. От момента на събуждане от животинския хор, през най-вкусната закуска на баба, през най-сладките игри на света, до късно вечер, когато с приятелите си разказвате страшни истории в мрака, или се дебнете по комшийските дворове…

И дори дребните работи, които се налага да свършите, за да помогнете на баба и дядо, не ви тежат, а напротив – дават ви усещане, че сте полезни, и че сте си заслужили петте лева, които дядо неминуемо ще ви даде. ;-)

Вижте тези снимки! Всяка от тях носи толкова много в себе си! Един поглед е достатъчен, за да се отприщят спомени и настроения. За да се докосне сърцето на почти всеки българин!

А ако на някого те не напомнят нищо познато – съжаляваме за него! Нека да ни пита какво е пропуснал!

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари