Такива сгради са гордост за Русе!

77
Респект към стопаните на дома, които са го реставрирали
Респект към стопаните на дома, които са го реставрирали Снимка: Сергей Иванов / Фейсбук

Респект към стопаните на дома, които са го реставрирали

Тази сутрин ще ви покажем красотата на една реставрирана къща в град Русе. На фона на десетките забравени и рушащи се паметници на културата в крайдунавския град, тази фасада изпъква и радва окото.

Великолепието ѝ е запечатано от г-н Сергей Иванов, който изрази респект към стопаните на дома:

"Стопаните на този русенски дом, построен през 1897г., така са го реставрирали и обновили, че той много повече прилича на малък палат, отколкото на традиционна българска къща. Явно е, че се гордеят с произхода си, с наследството си, уважават съгражданите си и нещо особено важно - обичат и почитат града, в който живеят. Най-отгоре, където е написана годината на построяването на сградата, се чете името на града - "Русчукь", а над него е поставена статуетка на Паметника на свободата. Едни горди русенци! Респект!

Такива сгради са украса и гордост за града ни.", отбеляза очарованият потребител във Фейсбук групата "Русе".

Споделяме мнението на г-н Иванов и се радваме да споделим с вас снимката на "малкия палат".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    16
    Другата камбанария
    За да се реставрира сграда са нужни колосални пари. Не ми е работа да му броя парите на собственика, но си имайте едно наум колко хора са се прибирали в края на месеца с мизерни заплати за да може патрона да си реставрира палата.
  • 7
    15
    daskal
    Така са строили предците ни преди 100 и повече години. Те са определили облика на града. Към края на 19-ти век в Русе е издадена общинска наредба, която е задължавала хората да строят и разкрасяват по определен начин къщите си - стилно и еднотипно. А ние завещаваме новата поща и потискащите надвиснали бетони на Общината... Вижте кованото желязо на тази къща. Ние днес дори само него не можем да направим.
  • 8
    14
    ptica
    до ЕПМ Сградата е съвсем от центъраа на Русе, срещу дома на науката и техниката преди съдебната палата, срещу бившето МВР, продаваше се доста дълго, "някой" го е купил и сега му се радва, за нас мухите, секретността и "добрия пример" . Много е вероятно купувачът да е от Израел, много от собствениците на подобни сгради в Русе живеят там.
  • 2
    13
    ЕПМ
    Пуснали една снимка. Къде се намира сградата, кой е собственик. Нищо..... Ами тази снимка може да не е от Русе и всички тук да си чешат езиците. Тези плужаци от ДМ съвсем изпростяха.
  • 5
    12
    ptica
    Че не разбрах, все пак КОИ ТОЧНО са собствениците на тази красива сграда. Помня, че се продаваше повече от няколко години, та да се знае КОИ СМЕ богаташите на града. ТОВА Е ВАЖНО, другото са тинтири - минтири. Имаш пари - Бог те обича БОГ-АТ, нямаш пари БЕДЕН = в беда - сентенция на Кобилкина (която не е к...ва).
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари