Такива новини искам да чувам!

2
Не случайно, Кирил Петков, вече на няколко пъти говори за 65 милионното население на Балканите, което вместо да печели, че е огромен пазар, си губи енергията в безполезни националистически дрязги
Не случайно, Кирил Петков, вече на няколко пъти говори за 65 милионното население на Балканите, което вместо да печели, че е огромен пазар, си губи енергията в безполезни националистически дрязги Снимка: NOVA

Такива новини искам да чувам. Отношенията ни с Гърция са много важни, най-малкото по четири причини

 И двете страни сме членки на НАТО, и двете страни сме членове на ЕС, и двете страни сме външна граница за ЕС с Турция, и двете страни сме в особено историческо положение спрямо Северна Македония. От там преминава и азерският газ, за който интерконекторът се бави вече 10 години. И нека добавя, Гърция е в особено топли връзки с Франция, докато ние сме в състояние на шаблонност във връзките си с тази силна страна.

Сега се отваря добра възможност и ние да форсираме връзките си с Франция, около темата зелена или незелена е ядрената енергия. Има и много други фактори. И нека да напомня, че премиерът Борисов, беше гледан с много лошо око от премиерът на Гърция, а това носеше само вреди за България.

И не случайно, Кирил Петков, вече на няколко пъти говори за 65 милионното население на Балканите, което вместо да печели, че е огромен пазар, си губи енергията в безполезни националистически дрязги.

Петър Бояджиев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари