СЗО ще промени името на болестта маймунска шарка

0
Трябва да се избягва рискът да се засегнат "културни, социални, национални, регионални, професионални или етнически групи"
Трябва да се избягва рискът да се засегнат "културни, социални, национални, регионални, професионални или етнически групи" Снимка: iStock

Трябва да се избягва рискът да се засегнат "културни, социални, национални, регионални, професионални или етнически групи"

Ръководството на Световната здравна организация (СЗО) заяви за намерението си да промени името на вируса на маймунската шарка, неговите разновидности и предизвикваната от тях болест, съобщава Actualno.com.

От организацията уточниха, че наименованието на заболяването не съответства на препоръките на организацията, съгласно, които в названията не трябва да се използват имена на региони и животни.

При наименуването на болести трябва да се избягва рискът да се засегнат "културни, социални, национални, регионални, професионални или етнически групи", поясняват от СЗО.

Информация за първите случаи на маймунска шарка се появиха през май 2022 година. По данни до 8 юни са потвърдени 1285 случая в 28 страни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    До 1
    Не ве, колега, ще я кръстят Славешка шарка или ИТНейска шарка. Ще им отива много на предателите дупедавци! ;)))
  • 3
    1
    А-хааааа!
    Ясно! Сигурно ще я кръстят *негърска* или *педерастка* краста!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари