СЗО: Намалява броят на новите случаи на COVID-19

0
Вече почти един месец наблюдаваме спад на броя на новозаразените
Вече почти един месец наблюдаваме спад на броя на новозаразените

Вече почти един месец наблюдаваме спад на броя на новозаразените

Новите случаи на covid-19 в световен мащаб са намалели с 16% през последната седмица, информира Асошиейтед прес. Според Световната здравна организация (СЗО) вече почти един месец наблюдаваме спад на броя на новозаразените.

В седмичния доклад на СЗО се акцентира и върху намалелия брой на смъртните случаи. Там се отчита спад с 10%. През последната седмица са регистрирани 10 милиона нови случая. 60 000 души пък са загубили битката с вируса. Единственият регион, който бележи ръст на случаите на covid-19 e Западния Тих океан. Там инфекциите са се покачили с 1/3 в сравнение с изминалата седмица.

От СЗО информират, че Омикрон продължава да бъде доминиращия вариант в световен мащаб. Той е причинител на около 99,5% от новите случаи. През последния месец не са докладвани случаи, причинени от по-ранните варианти алфа, бета, ламбда или мю. Въпреки това някои страни са изправени пред предизвикателства.

Множество страни в Европа, сред които Великобритания, Дания и Швеция премахнаха почти всички ограничителни мерки, след като отбелязаха спад на заразените с covid-19. По-голямата част от населението там е ваксинирано и това позволява връщането към нормалния живот. Ваксинираните в САЩ вече са 73%. Така при избухването на нова вълна на заразата няма да се налагат толкова строги мерки, за овладяване на ситуацията.

Въпреки всичко това от СЗО заявиха, че е рано да се твърди, че пандемията е приключила. От Здравната организация предупредиха, че ако Covid-19 продължи да се разпространява, вируса може да мутира в по-смъртоносна и заразна версия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    1
    Чудя се
    Кога ли някой ще му свети маслото на тоя циганин...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари