Учени все още не могат да установят произхода на КОВИД-19

0
Не се изключва лабораторен произход на коронавируса
Не се изключва лабораторен произход на коронавируса Снимка: AFP

Не се изключва лабораторен произход на коронавируса

Научната комисия за КОВИД-19 към британското медицинско издание „Лансет“ не изключва лабораторен произход на коронавируса, съобщи ТАСС.

Комисията към списанието не е категорична за нито една от двете възможности - лабораторен или естествен произход на вируса, и възнамерява да продължи с изследванията. За това става въпрос в доклад, който е плод на две години научна работа.

„Източникът на КОВИД-19 продължава да бъде неизвестен. Съществуват две основни хипотези. Първата е, че вирусът е възникнал в дивата природа или в животинска ферма. Втората хипотеза гласи, че разпространението е следствие на инцидент в лаборатория. Членовете на комисията са на мнение, че причините за появата на вируса се нуждаят от повече изследвания“, се казва в извода на комисията.

Комисията към „Лансет“ отбелязва, че Световната здравна организация (СЗО) е била прекалено предпазлива по отношение на някои свои решения и е реагирала бавно на част от събитията, свързани с разпространението на новия коронавирус.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари