Какъв е смисълът да се крием от вируса и колко да се крием?

7
Размисли и смисли. Въпрос за милиарди
Размисли и смисли. Въпрос за милиарди

Ето ви още някой неща да помислите, вместо да оставяте телевизори да го правят вместо вас.

Аз не съм експерт такъв и няма да ви дам отговори, а ще разгледам някои популярни твърдения за вируса, ще дам факти, отговорите за вас.

1. Какъв е смисълът да се крием от вируса и колко да се крием?

Отговорът е прост. Вирусът ни е познат от 2002 година. В различни варианти се е проявявал на няколко пъти, като е изчезвал за повече от десетилетие.

Напълно възможно да е много по - стар от 2002, но да сме го срещали във времената, когато още лекувахме настинките с антибиотик и не знаехме много за вирусите.

Вирусите от това семейство са зоонози. Това значи, че животните са им съвсем естествен приемник или приносител. В този точно вирус досега сме открили само гени, които го свързват с панголин (бозайник), прилеп(бозайник) и кобра(влечуго). Нормален хабитат за коронавирусите обаче са и много от домашните животни.

Колко време предлагате да се крием, че той да изчезне?

2. Вирусът няма да мутира докато го чакаме без да създаваме имунитет.

Дали. Действително въпреки факта, че веригата им е доста опростена, РНК вирусите проявяват склонност към репликиране, а не към мутации. Но това не е абсолютен факт.
Например популярното му име covid-19 по някакъв начин маскира научното му название SARS-cov-2. То идва , за да покаже, че SARS-cov-1 вече е мутирал. Този е вече мутант и ние обещаваме, че няма да мутира повече. Дори тестовете, с които започна тестът за новият коронавирус бяха от старият SARS.

Преди 8 години избухна епидемия на един бутиков вариант на този вирус, MERS-cov. Изскочил по произход единствено доказано от, познайте какво животно - прилеп, той се появява спорадично в близкия и далечен изток всяка година, и е доста смъртоносен, много повече от нашия вирус, но пък хладен климат, влажност и някои ветрове по някаква причина не му понасят. Засега.

А кой беше негово величество коронавирусът. Той беше зооноза. Самият факт означава, че най - вероятно някъде далеч назад във времето, той е мутирал, за да се окаже "гладен за човешки клетки".

Ако го чакате, дълго, дълго под земята, той може ли да мутира, или е сигурно че няма?

3. След 2, 3, 5, 10 месеца като излезем, проблем вече няма да има.

Има само два варианта да няма проблем. Да изградите естествен имунитет, или да получите изкуствен. Трети няма.

Скрити и минимизирали контактите, може да умрете в самота и без медицинско обслужване, но едва ли можете да се надявате на групов имунитет. В момента, в който излезете , можете да се надявате само вирусът да си е намерил някоя друга жертва, далеч от населените места и средата малко да се пречисти от него. Тази надежда е доста плаха, при положение че между нас ще има и носители на вируса, почти сигурно. Но да е отмрял или изчезнал, щото ние правилно сме се скрили, това се случва само в речите по телевизията. Той може и по - стар от човечеството да е.

Остава изкуственият имунитет. Ваксината.

Според обичайната оптимистична версия, 1 до 2 години. Ако можете да стоите под земята толкова дълго, стойте. Само ще ви кажа, че след една година няма да има самолети и почти никакъв международен транспорт, тоест дори и това да не забави създаването на ваксината (а то ще я забави на 100%, ваксината е и сериозна инвестиция и технологичен процес), но да кажем че ще дойде на време, след 2 години, докато стигне до вас и до всеки по земното кълбо, вероятно ще мине още една година, без съществуваща мрежа за доставки.

Ще има ли проблем, като излезем след n месеца над земята, или няма да има?

4. Седейки под земята ние намаляваме ъгъла на кривата на заразяването и правим нивата приемливи за здравната ни система.

Да, но правим и следните неща. Първо създаваме дългосрочен риск за здравето на хората ,затворени в тях. Психическо, физическо, плюс правим болниците дългосрочен център на зараза. В тоя смисъл ние имаме косвени жертви, които много може да надхвърлят в пъти преките, макар и отложени във времето.

Да, за времето. Втора, в графиките които ви показват, с които ви убеждават, има откровена ЛЪЖА. Те ви подвеждат и маскират една елементарна истина.

- естествената графика е стръмна, НО Е КЪСА. Тя не отлага жертвите много във времето, струпва ги и създава сериозен логистичен проблем, но в края й тя се нормализира, и стигате до едно естествено ниво на фатален изход, еднакво с алтернативните грипове.

- "антиконтактната" графика е по -ниска и действително хипотезата че може да помогне да удържите вълната под нивото на здравната система, Е ВЯРНА. Това, което обаче НЕ Е ВЯРНО ПРИ НЕЯ, е че нейната повишена фаталност е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО МНОГО ПО ДЪЛГА от тази на естествената графика, защото тя просто отлага жертвите във времето, незнайно колко много. Плюс това тя НЕ ПОМАГА да се сформира естествен имунитет, така че твърдението ,че след едикакъв си период на полегата полегата графика, ние ще излезем, и няма да ни залее нова висока вълна, е просто недоказуема хипотеза. Когато се сравняват двете, е акуратно ниската ДА Е МНОГО ПО ДЪЛГА, а не винаги равно отсечени в края, както ви ги дават по подразбиране .Това й е идеята, време за сметка на скорост.

Графиките ни са много красиви, но освен че си съсипваме икономиката и обществото, има ли доказателства, че намаляваме общият размер на жертвите, освен с фалшифицирани графики?

Дотук се надявам сами да мислите.

А какво мисля аз.

Имаме работа с грипен вирус, за който все още нямаме имунитет, а той изглежда относително агресивен .В този смисъл не е изненада, че той е малко по - резултатен от повтарящите се редовно. Това че е стар не бива да ви заблуди, имунната система има памет и ако възбудител дълго не се прояви, способността да се отрази се губи. Поради това дори ваксинации се повтарят на определен период от време. Съответно вирус с голяма пауза в цикличността на епидемиите е по - опасен от често повтарящ се такъв.

Такива вируси обаче са хиляди, и не може за всички тактиката е да затваряме всичко и да се крием.

Трябва да намерим скоро начина. След два месеца няма смисъл. Трябва да обезопасим най - рисковите и да излезем и да се справим с грипния вирус. Не е толкова страшен.

Не казвам и че е несериозен. Повечето разумни изследователи по индуктивен подход доказват смъртност около 0,5%. Тя е сравнително висока, а ако слаб капацитет на здравна система я качи до 1%, това е поразителната сила примерно на полиомиелита. Това не е шега, не е "карай да върви", но обществото никога не се е крило от него. Тежък удар, който ТРЯБВА ДА СЕ ПОНЕСЕ.

За да оцелее обществото.

Трябва да излезем и да се преборим с опасността. Да усилим здравната система, да помогнем с доброволен труд където е нужно, и да се справим.

Трябва да спрем да слушаме ******, които ви обясняват колко велики неща са направени и какви ценни стъпки са постигнати, докато вчера събирахме пари за да може МБАЛ Нова Загора(при ТЕЦ-овете там) да си купи СПИРТ/дезинфектант, и спешната помощ на няколко големи града да си купи ПРЕДПАЗНИ МАСКИ! Даже предателство е слаба дума, камо ли героизъм .
Трябва да спрете да слушате фалшиви герои без собствена мисъл да ви повтарят колко е глупаво да се тествате, за да покрият безотговорността че посрещнахме епидемията с тестове, колкото за едно училище. Да, с някаква грешка е тестът, но не колкото полицейските мерки за сметка на изоставяне на болниците на произвола на дарителите.Ще пропуснеш един на 100, а не както сега, 99 на сто.

НО, И ТОВА Е ВАЖНО. НЕ МОЖЕТЕ ДА ИЗЛЕЗЕТЕ САМИ.

Не става директно под формата на неподчинение .Първо, докато държавата не е готова, ще е все едно половината армия да се бие с другата половина, докато врагът ни атакува. Второ, сами няма смисъл. Дори и да добием имунитет, което вероятно ще се случи, и да дадем жертви, сами в околния свят сме по зле от Иран под ембарго. Икономиката няма да възстановим напълно, необходими са ни съюзници от близките държави в тази война. За съжаление изпуснахме момента, Германия, Британия, Русия искаха да приемат този подход, но останаха сами да обират негативите и се отказаха.

Това може да бъде обърнато като тенденция, но трябва да стане скоро. Трябва да се упражни натиск върху политическата класа, трябва да се чуе думата на тази част от науката, която още е обективна ,а не гладна за пари и лаври, и да се потърси съюзници навън. Няма да е лесно, но е единственият начин, и колкото повече се бавим, икономиката ни отслабва, съответно възможността обществото да отрази друга атака става по - малка, и шансовете на света за ваксина дори се отдалечават, защото това е скъп и трудоемък процес.

Накрая, едно клипче. От една от последните земи с все още свободно мислене.

Този човек не е от обичайните говорилни на конспирации по Интернет за популярност. Топ лекар в Шлезвиг - Холщайн, дългогодишен директор на медицинския департамент на Фленсбург, човек управлявал директно център за изследване на грипните епидемии.

И, "герой в забвение". Преди години като председател на здравния комитет на съвета на Европа е атакувал и пресякъл опитът на СЗО да предизвика подобна паника с епидемията N1H1 - свински грип, като директно е доказал нечистите интереси на международни корпорации, криещи се зад СЗО, опитващи да изтикат интересите на света в ъгъла.

Днес явно той е поизтикан в ъгъла и гласът му няма тая сила. Но все пак го чуйте, и преценете дали е луд. Дали иска пари, слава. Които не е получил, борейки се за каузата и преди.

Единствено се надявам когато това свърши, вредната вече СЗО да бъде заменена, участниците в това фиаско, били те нейни членове или наши политици да понесат максимална отговорност.

Автор: Стефан Симеонов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари