Свилен Иванов: Русе рискува да загуби над 300 милиона евро по Плана за възстановяване

3
Община Русе има нула подготвени проекти за финансиране по Плана, алармира кандидатът за общински съветник
Община Русе има нула подготвени проекти за финансиране по Плана, алармира кандидатът за общински съветник

Община Русе има нула подготвени проекти за финансиране по Плана, алармира кандидатът за общински съветник

"Изключително много ме притеснява, че Русе закъснява с проектите за инвестиции по Плана за възстановяване и развитие. Към момента всички очакват средствата, като за Русе са определени 320 млн. евро. Но за да се вземат, Общината трябва да подготви проекти и когато се пуснат средствата, да се кандидатства. Община Русе обаче има подготвени 0 проекти!"

Това обяви кандидатът за общински съветник Свилен Иванов, като коментира, че най-голямата грешка на досегашния кмет е ликвидирането на общинската дирекция за разработване на проекти.

"Чух досегашният кмет, който се кандидатира и за втори мандат, да казва, че за 10 години е допринесъл за усвояването на 12 млн. лв. за проекти за град Русе. За сравнение, само транспортният проект, известен като пробивът Кауфланд и Кръговото, чийто ръководител бях по времето на първия мандат на кмета Пламен Стоилов, беше за 27 млн. лв., а общо проектите бяха около 100 млн. лв. Това коства доста труд на администрацията и ако нямаш екип, който да работи, е немислимо", казва Иванов.

Той е категоричен, че ако има ново общинско ръководство, то би могло на навакса забавянето с разработката на проекти. Необходим е обаче управленец и екип, който желае Русе да се развива, иначе Русе рискува да загуби 320 млн. евро.

Кандидатът за общински съветник Свилен Иванов отбеляза, че в мандата на досегашния кмет не се работило и по трансграничните проекти. На четвъртата година преди изборите да се създава някаква комисия между Окръжен съвет Гюргево и общински съвет Русе е меко казано смешно и не показва компетентност, коментира още той.

Отново заради липсата на експертен екип, улица „Солун“, за която имаше отпуснати 3 млн. лева от държавата, ще се асфалтира с парите от нашите данъци. Средствата трябва да бъдат върнати в края на годината, защото общината не знаела, че трябва да има проект, каза кандидатът за общински съветник.

"Искам след 4 години да видя Русе там, където му е мястото – със сериозна връзка с Букурещ, с изградена магистрала между Русе и Търново и задължително поне в процедура за втори Дунав мост. Кметът трябва да си влезе в ролята и да реши проблемът със замърсяването на въздуха. Както стана ясно, от екоминистерството могат да глобяват само тези фирми, които имат комплексно разрешително. Ако има малък замърсител, но без комплексно разрешително, не може да се направи нищо, а това е под юрисдикцията на кмета.", завърши Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    13
    Хм
    Това е направо резил
  • 1
    12
    Георгиев
    На Пенчо проектите за финансиране , сега му ги пише Нунев .
  • 12
    11
    Ехххх
    Свилене, бе имаше възможност да оправиш този свиреп диалект. Не разбираш ли, че никой не те възприема сериозно като си отвориш устата. Няма никакво значение какво образование или умения имаш. Оправи тази селяния в говора си, не е трудно.
  • 16
    10
    Мунчо
    Дебилко вече е в Сдс. И от там иска да лапа. Толкова прост и толкова нахален.
  • 18
    9
    Пациент
    Ейййй най сетне старите курви на дневен ред ето го свилко ДЕБИЛКО ОТ МАЛЪТА ,САМО ТОЙ ще оправи Русчука.Аман бе дебилко ятер бе ороспу.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари