Светна като крушка

0
Крушката днес обаче свети за самия Гешев и дружките му
Крушката днес обаче свети за самия Гешев и дружките му

Точно по това време миналата година зам. главният прокурор Иван Гешев обясняваше геройствата на подчинените си покрай зрелищното задържане на Десислава Иванчева.

365 дни по-късно той продължава да е вперил поглед във вече бившата районна кметица. И все още се хвали колко добри са разследвалите я и колко много работа са свършили. Драмата "Иванчева" продължава да се точи като латино сериал. Още в първите часове на акцията по задържането й бяха провокирани подозрения, че наличието на медии е предварително уредено. Някак неслучайно изглеждаше и арогантното, и доста брутално отношение към заподозряната, която бе окована, а Гешев обясняваше, че е "светнала като крушка", пише Павлета Давидова в Дума.

Крушката днес обаче свети за самия Гешев и дружките му. Защото той откровено си призна, че делото срещу Иванчева било политически залог. А след това изръси, че ако тя била оправдана, някой щял да иска оставката му, че даже щял да закрива спецпрокуратурата. Излиза, че страхът за собствения стол движи разследването, а и правораздаването в България. Май ако зависи от хора като Гешев, правото ще е буквално само наказателно. Всеки "не наш" човек ще бъде третиран като "абсолютен престъпник" и ще бъде разкарван като панаирджийска мечка само и само да покаже някой, че разследва и задържа провинили се. Все пак трябва да имаме някое име, с което да твърдим пред чужденците, че борим престъпността по висшите етажи на властта. Ако ще и нарочените всъщност да не са стигнали и до първия етаж в блока на Цветан Цветанов.

"Досега законът не се прилагаше. Борбата с корупцията беше недостатъчна", сети се Иван Гешев, като че ли от днес е станал зам. главен прокурор. Защо не се прилага законът? Какво прави властта - чака друг да й свърши работата или опъва чадъри?

Героични са напъните на Гешев да се представи като рицар на бял кон, непримирим борец срещу корупцията. Как пък не е толкова строг към представителите на ГЕРБ, които също са спрягани в нечисти сделки? Крушките светят, когато някой натисне определено копче. Как пък никой не реши да "светне" над управленските дела? Не че имаше полза, като светнаха куп лампички над разни министри, шефове на комисии и агенции, депутати и прочее... Някоя и друга оставка, докато се забрави скандалът, и после старата песен с нов глас.

Дано шефът на спецпрокуратурата прозре, че има работа да върши, а не да си пази столчето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари