Десислава Атанасова: Нека дойде друг прокурор на изслушването, щом Гешев не може

0
Иван Гешев поиска да не бъде изслушван днес в правна комисия, депутатите обаче оставиха точката в дневния ред
Иван Гешев поиска да не бъде изслушван днес в правна комисия, депутатите обаче оставиха точката в дневния ред Снимка: БТА

Иван Гешев поиска да не бъде изслушван днес в правна комисия, депутатите обаче оставиха точката в дневния ред

Комисията по правни въпроси на парламента гласува единодушно с 22 гласа дневния си ред, в който е включена точка, предвиждаща изслушване на главния прокурор Иван Гешев. Точката е включена след настояване на Гешев да бъде изслушан на закрито заседание в пленарната зала на Народното събрание (НС) във връзка с досъдебни производства за корупция по високите етажи на властта и търговия с влияние.

Председателят на правната комисия Стою Стоев информира народните представители, че е постъпило писмо от главния прокурор, в което се заявява, че той има служебен ангажимент пред днешния ред и по възможност да се насрочи друго заседание, на което да бъде изслушан, предаде БТА.

Стоев каза, че точката следва да отпадне, но Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС заяви, че точката трябва да остане в дневния ред, тъй като ангажиментите на главния прокурор са му били известни, когато е изпратил писмо до НС, с искане да се проведе изслушване.

Според Атанасова, докато се стигне до точката с изслушването, която е последна, ако „от прокуратурата все пак пристигне представител, така че да се докладват всички теми, които прокуратурата желае да обсъди с нас, ние с ангажираност ще изслушаме и ще участваме в дебата“.

Припомняме ви, че главният прокурор Иван Гешев е в Страсбург, където вчера беше изслушан от евродепутати, а днес проведе лични срещи.

На заседанието на правна комисия днес се обсъждат на първо четене законопроекти за противодействие на корупцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Гешееееф
    да ти имам приятелите "политици". Е баси боклуците ..... никакъв морал, никакъв срам.
  • 5
    1
    Ашколсун
    Русе се прочу с неговите йоризти Деза-Тъпото и Членчо-Доктора. Чак от Леблелибия питали за тях .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари