Свeтият Синод: Сакскобургготски е цар на всички българи

1
Според решението на Светия Синод той ще се споменава преди народа в различните видове богослужения
Според решението на Светия Синод той ще се споменава преди народа в различните видове богослужения

Висшето ръководство на Българската православна църква реши при извършването на обществени и частни богослужения във всички църкви и манастири в диоцеза БПЦ на да се споменава името на Симеон Сакскобургготски като цар на всички българи.

Решението е публикувано на сайта на Св. Синод и е прието по искане на Пловдивския митрополит Николай. Според решението на Светия Синод той ще се споменава преди народа в различните видове богослужения.

При извършването на обществени и частни богослужения във всички църкви и манастири в диоцеза на Българската православна църква да се споменава името на Негово Величество Симеон ІІ, цар на българите, както следва: По време на Светата Литургия: - на Великата ектения: "О благочестивом и христолюбивом царе болгарстем Симеоне"; - на Сугубата ектения: "Еще молимся о благочестивом и христолюбивом царе болгарстем Симеоне"; - на Великия вход: "Благочестиваго и христолюбиваго царя болгарскаго Симеона"; след което следва поменаването на народа и т.н., както и да се включи в последованието на Многолетието след "О Святейшем отце нашем", преди поменаването на народа, се казва в решението на Светия Синод.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари