Свещеническа конференция в Русе

0
Отварянето на вратите на Църквата – пастирът и св. тайнство Кръщение
Отварянето на вратите на Църквата – пастирът и св. тайнство Кръщение

Отварянето на вратите на Църквата – пастирът и св. тайнство Кръщение

На 29 септември 2022 г. в катедралния храм „Св. Троица“ в гр. Русе се проведе свещеническа конференция на всички клирици от Русенска епархия. Преди събранието беше отслужена утреня и св. литургия от свещ. Диян Димчев, свещ. Симеон Николов и свещ. Евгени Загорняк, а проповед произнесе ик. Иван Стоянов.

Конференцията започна със слово на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум, на тема: „Отварянето на вратите на Църквата – пастирът и св. тайнство Кръщение“.

Архиереят обяви, че това е първа тема от поредица подобни на пастирска тематика, които ще произнесе занапред за свещенослужителите от Русенска епархия.

Във втория етап от конференцията бяха обсъдени административни въпроси, като всички свещенослужители получиха за благословение и духовна просвета по девет книги на съвременни духовни авторитети. По предложение на Главиницкия еп. Макарий ще бъде възстановена активната дейност на свещеническия хор „Св. Димитър Басарбовски“.

Провеждането на свещенически конференции ще продължи да се организира и по духовни околии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари