Свалят пътници без маски от тролеите в Русе

5
Контрольорите са хванали цели двама пътници без маски преди празниците
Контрольорите са хванали цели двама пътници без маски преди празниците Снимка: Dunavmost

Общественият транспорт е едно от местата, където все още е задължително носенето на маски като начин за опазване здравето на гражданите. 

Как се спазва мярката обясни Светлозар Маринов, ръководител „Транспортен отдел“  към „Общински транспорт Русе“ ЕАД, цитиран от БРЯГНЮЗ:

Ние си правим локално проверки, не с полицията, а чрез нашите контрольорки, пътниците да се возят с маски в тролеите. Има разпореждане от ръководството на нашата фирма, водачите в тролеите да не допускат граждани, които не носят маски и после вътре в превозното средство не я слагат, контролът е доста висок.

Маринов поясни, че проверка правят първо водачите на тролеите, както и контрольорките, които са служители на договор в дружеството.

Има установени такива нарушения, връщат се пътници, преди празниците е имало двама пътника, които са били без маски“, поясни още Светлозар Маринов.

Той подчерта, че от транспортното дружество са категорични, че носенето на маски в закрити пространства не е отпаднало от заповедта на министъра на здравеопазването и то трябва да се спазва.

Това е затворено пространство, не можем да укажем да сядат на два метра, така че когато се събират повече пътници трябва да сме много внимателни.

Ежедневно продължаваме да извършваме дезинфекция на тролеите от градския транспорт, имаме служител, който със служебен автомобил, при почиващите тролеи  между 9 и 11 часа в кварталите „Чародейка“ и в „Дружба“ дезинфекцира, през останалото време в гаража, когато са в престой.

Водачите са с маски, с шлемове и ръкавици, но все пак имат много близък контакт с хората, когато продават. Не сме имали затруднение с оборудването с предпазни средства на водачите на превозните средства", поясни още Маринов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари