Свалиха и жената с детето от Паметника на съветската армия

1

Демонтажът си върви на фона на политически протести

Докато политиците спорят дали има документи за демонтажа на Паметника на съветската армия, а БСП нахлу в сградата на областна управа с искания за оставки, "специалната реставрационна операция" продължава, съобщи Dnes.bg.

Работниците вече свалиха на земята и майката с детето, които са част от композицията на паметника.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    14
    Солидарност
    С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята!
  • -4
    13
    хе,хе,
    кофти е като ви вадят лъжите на показ, а?!? Що не цитирахте и другия лъжец, ушето тео, а?!?
  • -5
    12
    до бончо-Bonkerz-а
    пак се правиш на всезнайко, а?!? Що ли се извършва проверка от „Културно наследство“ , че и се констатират нарушения?!? на, чети всезнаещия: извършената проверка на място от инспектор от Главна дирекция „Инспекторат по опазване на културното наследство“ към МК, четем: С оглед констатираните демонтажни работи по обекта и предвид гореизложеното е налице осъществяването на нарушение по чл. 200д, предл. второ от ЗКН, от страна на Областна администрация на област София като възложител на дейностите. IV. В резултат на направената проверка, на основание чл. 192, ал. 1, т. 1 от ЗКН, от Главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство" към МК, на: "Монумент „Паметник на Съветската армия“ в ПИ с идентификатор 68134.106.136, намиращ се в гр. София, Район „Средец“, между бул. „Васил Левски“, ул. „Гурко", бул. „Евлоги Георгиев" и бул. „Цар Освободител", УПИ 1136 за градина, подземни гаражи, подземно строителство и КОО“, кв.3, м. „Главен градски център - зони Г-8 и Г-10" („Княжеска градина"), е установено следното: 1. Неизпълнение на чл. 14, ал. 1, т. 13, буква „в" от Закона за културното наследство; Чл 14, т. 13. (изм. - ДВ, бр. 92 от 2009 г., в сила от 20.11.2009 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2011 г.) съгласува: ...в) (доп. - ДВ, бр. 82 от 2012 г., в сила от 26.11.2012 г.) инвестиционните проекти за изграждане и поставяне на паметници, монументално-декоративни структури и елементи в публични пространства в урбанизирани и извънселищни територии, както и тяхното преместване или премахване; ТОВА НЕ Е СПАЗЕНО 2. Неизпълнение на чл. 14, ал. 3 от Закона за културното наследство; (3) (Нова - ДВ, бр. 54 от 2011 г., доп. - ДВ, бр. 82 от 2012 г., в сила от 26.11.2012 г., предишна ал. 2 - ДВ, бр. 89 от 2018 г.) Проектите и инициативите по ал. 1, т. 13, буква "в" се съгласуват след решение на Специализиран експертен съвет по изобразителни изкуства, създаден към министъра на културата. ТОВА НЕ Е СПАЗЕНО 3. Налице е нарушение по чл. 200д, предл. второ от Закона за културното наследство; https://fakti.bg/mnenia/840037-butash-bez-saglasuvane-a-ministerstvoto-na-kulturata-te-globava-s-do-30-000-leva
  • 10
    11
    Българин
    Ботев: Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии.
  • 5
    10
    Българин
    Захарий Стоянов: „Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя”
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари