Александър Симов: Областният управител на София извършва политическо престъпление

1
По думите му големият скандал е, че има заповед на Министерството на културата за прекратяване на демонтажа на паметника
По думите му големият скандал е, че има заповед на Министерството на културата за прекратяване на демонтажа на паметника Видео: NOVA

По думите му големият скандал е, че има заповед на Министерството на културата за прекратяване на демонтажа на паметника

Няколко са причините демонтажът на Паметника на Съветската армия да започне сега. Първата е общополитическата – това правителство няма какво да отчете като дейност за шестте нещастни месеца, в които съществува. Това коментира Александър Симов от БСП в „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA.

Прочетох версията, че е възможно от „Демократична България” да се опитват да разрушат паметника точно в момента, за да спрат всякаква възможност в Столичния общински съвет да бъде направена сглобка или управление, различно от това, което имаме на национално ниво”, посочи той.

По думите на Симов големият скандал е, че има заповед на Министерството на културата за прекратяване на демонтажа на паметника. „Това е заповед, която областната управителка Вяра Тодева не предоставя на съда и не се съобразява с нея. Тя извършва политическо престъпление, започвайки този демонтаж”, категоричен е депутатът.

Позицията му е, че всички дейности по демонтажа на Паметника на Съветската армия са абсолютно незаконни и прокуратурата трябва да се самосезира за действията на областния управител на София.

Симов цитира българския поет Веселин Ханчев и стихотворението му, започващо с изречението „срещу нас излязоха роботи с картечници”. „Роботите с картечници сега ги виждаме като роботи с флексове. Те демонтират паметта”, смята той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари