Сутринта слънце, след обяд - облаци

0
Само на отделни места ще превали краткотрайно
Само на отделни места ще превали краткотрайно

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре преди обяд ще бъде слънчево.

Около и след обяд, главно над северозападната половина на страната, ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали краткотрайно.

Над югоизточните райони ще остане слънчево. В Източна България ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 31° и 36°.

Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), заяви Агенция "Фокус".

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и още ще се понижи.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините в сутрешните часове ще бъде слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен запад-югозападен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 25°, на 2000 метра – около 19°.

В четвъртък и петък ще има променлива облачност и на места, главно в северозападната половина от страната, ще има и краткотрайни валежи, след обяд с гръмотевици. Максималните температури ще са предимно между 29° и 34°. В събота ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност в следобедните часове, но вероятността за валежи е малка. Дневните температури ще се повишат с 1-2 градуса.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари