Студенти разкриха жестоко убийство

0
Студенти разкриха жестоко убийство, извършено по време на пиянски скандал
Студенти разкриха жестоко убийство, извършено по време на пиянски скандал Снимка: Иван Първанов/ Монитор

Студенти разкриха жестоко убийство, извършено по време на пиянски скандал.

Известният търновски скандалджия и бивш мотоциклетен състезател Иван Дупалов и негов авер по чашка се напили в дома на Дупала и се скарали. В разгара на скандала домакинът наръгал смъртоносно госта си в гърдите и го убил. След това взел тялото и го напъхал в метален варел в двора на къщата си в центъра на Велико Търново, като старателно заварил варела, за да не проникне навън миризмата от разлагащото се тяло. Няколко дни по-късно обаче убийството било разкрито, а престъпникът задържан и осъден на доживотен затвор, съобщава Монитор

Прашасалото дело отпреди десет години обаче отново бе извадено от архива и послужи като основа за ролево представяне на отделните етапи на досъдебното и съдебното производство, разиграни от студенти юристи в Деня на отворените врати на търновския съд.

Бъдещите съдии и прокурори така добре пресъздадоха и обясниха подробностите по разкриването на едно убийство, събирането на доказателства, привличането на обвиняем, подсъдим и хода на самия процес, че бяха разбрани и от неспециалистите в областта на правото.

Освен тази възстановка, студентите юристи представиха и симулативен процес пред свои колеги. Сюжетът на престъплението бе социален. Беден художник прониква с взлом в ателието на свой колега и открадва от там икона, но е забелязан, подгонен и заловен от полицията. При проверката се оказва, че крадецът също е седнал зад волана пиян.

Посещението в съдебната палата бе особено вълнуващо за децата от местно училище, които имаха възможност да се снимат, облечени в съдийски и прокурорски тоги, да пипнат истинско съдийско чукче, а накрая бяха почерпени и с вкусни лакомства.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари