Студенти по „Право“ от Русе работят безплатно

0
Браян и Деница дават безплатни консултации на социално слаби хора
Браян и Деница дават безплатни консултации на социално слаби хора Видео: БНТ

Студенти по „Право“ от Русенския университет дават безплатни консултации на социално слаби хора.

Вече са помогнали на няколко души, попаднали в ситуации, в които не могат да се защитят сами и имат нужда от правни съвети. Запознайте се с Браян и Деница в рубриката на БНТ „Търси доброто“.

Той е пети курс „Право“ в Русенския университет. Тя – втори. Свързва ги обичта им към адвокатската професия и желанието да помогнат на хора, които не могат да си позволят правни консултации. Заедно със свои колеги са решили да опровергаят убеждението, че адвокатите никога не работят безвъзмездно.

Деница Мутафова – 2. курс „Право“ в Русенския университет

„Много от хората, които имат проблем и не могат да си го позволят, изобщо не прибягват до правото и това много накърнява техния законов интерес. Доброто винаги трябва да бъде част от обществото. Точно ние, младите хора, трябва да променим представата на обществото за адвокатите.“

И това не са само думи. Неотдавна Браян създава сайт в помощ на хората с увреждания, за да ги запознае с правата им. Помагал е и неведнъж на хора, които лично са се свързали с него за правен съвет. Разказва ни за един от последните си случаи – потърсил го е мъж, който е искал да узнае правата си в конкретна ситуация.

Браян Златев – 5. курс „Право“ в Русенския университет

„Купил е дадена вещ от интернет, не е доволен от качеството ѝ и впоследствие ние го запознахме с неговите права какво може да направи по Закона за защита на потребителя.“

Не липсват обаче и скептици, които твърдят, че студентите не биха помогнали по-успешно от един действащ адвокат. Браян и Деница им отговарят, че се отнасят с всеки случай сериозно, четат много и не пренебрегват и най-малкия детайл. И ще продължат да го правят, защото, по думите им, доброто е смисълът на развитото общество.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари