Студен фронт смъква температурите

1
Дъжд и гръмотевици се очакват днес
Дъжд и гръмотевици се очакват днес

С предимно умерен северозападен вятър, през страната преминава студен атмосферен фронт и с него въздушната маса ще се лабилизира.

Главно около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. В Южна България температурите ще са все още високи – до 35°-36°, докато в Северна – ще се понижат и ще бъдат 28°-32°. Това съобщи за Агенция „Фокус“ Георги Цеков – дежурен синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността и около и след обяд на места ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е предимно умерен. Максимални температури на въздуха: от 27-28° на север, до 32-33° на юг. Температурата на морската вода е 26-28°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегъми. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра – около 16°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за юли, но през деня слабо ще се повиши.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари