Струпване на военни в Беларус до границата с Украйна

0
Очаква се да има съвместни учения с Русия
Очаква се да има съвместни учения с Русия Видео: NOVA

Очаква се да има съвместни учения с Русия

В Беларус войски се разполагат до границата с Украйна преди общите учения с Русия. Това показват сателитни кадри, разпространени от „Ройтерс”.

По-рано стана ясно, че Кремъл прехвърля войски от Сибир и Далечния изток в Беларус за широкообхватни военни учения.

Вчера Русия изпрати два свръхзвукови бомбардировача с голям обсег да патрулират над съюзничката ѝ Беларус, предаде БТА.

Руското министерство на отбраната съобщи, че двата бомбардировача Ту-22М3 са отработвали взаимодействие с беларуските военновъздушни сили и противовъздушна отбрана по време на 4-часова мисия. Вече имаше няколко подобни полета над Беларус.

Действията на Русия в Беларус и струпването на военна сила на руска територия близо до Украйна, подхранва страхове от възможно нахлуване. Русия отрича планове за нападение срещу съседна Украйна, но настоява САЩ и съюзниците им да дадат обвързващо обещание, че няма да приемат Украйна в НАТО или да разполагат нападателни оръжия и да изтеглят военните на алианса от Източна Европа. Вашингтон и НАТО отхвърлиха тези искания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари