Руски бомбардировачи летят над Беларус на фона на напрежението около Украйна

0
Двата Ту-22М3 са отработвали взаимодействие с беларуските военновъздушни сили и противовъздушна отбрана по време на 4-часова мисия
Двата Ту-22М3 са отработвали взаимодействие с беларуските военновъздушни сили и противовъздушна отбрана по време на 4-часова мисия Снимка: архив

Двата Ту-22М3 са отработвали взаимодействие с беларуските военновъздушни сили и противовъздушна отбрана по време на 4-часова мисия

Русия изпрати днес два бомбардировача с голям обсег на ядрена способност да патрулират над съюзничката ѝ Беларус на фона на нарастващо напрежение във връзка с Украйна, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Руското министерство на отбраната съобщи, че двата бомбардировача Ту-22М3 са отработвали взаимодействие с беларуските военновъздушни сили и противовъздушна отбрана по време на 4-часова мисия. Вече имаше няколко подобни полета над Беларус, която граничи с Украйна.

Мисията беше извършена на фона на прехвърлени от Кремъл войски от Сибир и Далечния изток в Беларус за широкообхватни военни учения.

Разполагането на тези войски се прибави към струпването на военна сила близо до Украйна, подхранващо страхове у Запада от възможно нахлуване.

Русия отрича планове за нападение срещу съседна Украйна, но настоява САЩ и съюзниците им да дадат обвързващо обещание, че няма да приемат Украйна в НАТО или да разполагат нападателни оръжия и да изтеглят военните на алианса от Източна Европа.

Вашингтон и НАТО отхвърлиха тези искания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари