Строят МОЛ до "Булстрад Арена"

3

Проект за доизграждане на „Бизнес Арена Русе”, който трябва да допълни откритата преди година нова русенска зала „Булстрад Арена” представиха инвеститорите от Международна Компания за Инвестиции и Развитие МКИР, част от групата компании на братя Бобокови.

Той е изготвен от „Ателие Серафимов Архитекти” ООД, информира 24 часа.

Предвижда се изграждане на МОЛ с отдаваема търговска площ от 37 500 кв.м, кино, бар, ресторанти, супермаркет. Освен фуудкорт, новият обект на мястото на бившия русенски Колодрум ще има кафенета, детски площадки, детски център, както и 1000 паркоместа.

Предвижда се тук да бъде изградени и Музей и Галерия за модерно изкуство. В друга сграда до залата ще бъде построена и хотелска част, която ще включва 145 просторни стаи и два апартамента, ВИП „Скай ресторант”, конферентна зала за 250 души, Спа-център, и паркинг. Така целият проект на братя Бобокови, който преди години стартира едновременно, но освен построената вече и функционираща залаБулстрад Арена” бе замразен. На площада пред залата предстои да се оформи и нова активна част от центъра на Русе, заяви наскоро кметът Пламен Стоилов. Тук тази зима ще бъде направено Коледно градче, наподобяващо това във Виена.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари