Призрачният търговски комплекс „Роял”

12
За съжаление, след над 100 години съществуване на кино на това място, сега вече тук няма нищо
За съжаление, след над 100 години съществуване на кино на това място, сега вече тук няма нищо

През 1970 година е унищожена красивата фасада в класически стил на кино „Максим Горки” в Русе.

Четириетажната сграда придобива архитектурен стил, характерен за 60-те и 70-те год. Тук се разполага и Управлението на Кинефикация - Русе, а след 1990 година се връща името „Роял”.

Старата сграда на киното е разрушена през 2006 година и на негово място е издигнат сегашния търговски комплекс „Роял”.

За съжаление, след над 100 години съществуване на кино на това място, сега вече тук няма нищо. Търговският център „Роял“ е празен и призрачен. Няма ги търговците, няма ги хората, витрините са празни и дори ескалаторите са спрени. Асансьорът работи само заради едно заведение на покрива, което всъщност не се радва на много клиенти и е въпрос на време да хлопне врати.

Търговски центърРоял“ така и не тръгна успешно, въпреки че се намира в центъра на Русе. Той се превърна в една бездушна сграда, без история и без бъдеще. Дали ако бяха направили поне само един киносалон, който да продължи традицията, нещата щяха да се развият по различен начин. 

Каква е причината градът на моловете, както стана известен Русе преди повече от десет години, да се превърне в град на празните молове.

След гръмките проекти за 6 мола, сега функционира само 1, който е преградил цял етаж. Налице е практика на напускане на големи наематели след изтичане на договорите им или поне на времето, в което дължат много големи неустойки.

Лошата тенденция обаче се задълбочава.

Ако преди 10 години търговците не можеха да си намеря празно помещение по улица "Александровска", сега нещата са много по-различни. Много магазини вече са празни, а на витрините им висят табели "Отдава се под наем / Продава се". Вече се търсят и ентусиазирани купувачи, които може да инвестират в "потъващия кораб".

"Най-добрият град за живеене" се обезлюдява и активните млади хора бягат в София или чужбина, за да търсят по-добра реализация в живота. Високата смъртност, застаряването на населението и ниските доходи може би са причините за дъното, което продължаваме да дълбаем.

Припомняме, че в Русе фалираха и заведения от големите международни вериги KFC и McDonald's - прецедент, който рядко се случва в световната практика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари