Стрелецът от Орешник имал разрешително за оръжие от чужбина

0
В акцията по задържането му участваха повече от 80 души
В акцията по задържането му участваха повече от 80 души Видео: Нова телевизия

35-годишният мъж от тополовградското село Орешник, който се барикадира в дома си и стреля по полицаи, притежавал законно оръжие.

Разрешителното му било издадено от друга страна членка на Европейския съюз. Това каза директорът на ОД на МВР в Хасково Ангел Цанков, предаде Нова телевизия.

В акцията по задържането на мъжа, който е служил във френски легион, участваха повече от 80 души. Мащабната операция се провела, за да не пострадат полицаи, граждани или самият арестуван, обясни Цанков.

В началото полицията посетила дома на Иван по преписка на Софийска районна прокуратура за заплаха към друг човек. Тогава той се барикадирал в къщата и заплашил служителите на реда с оръжие.  

Установено е, че той изключително добре борави с огнестрелно оръжие. Бил е обучен във френския легион, а може би и от български институции”, съобщи още Цанков.

Хората в Орешник са учудени от неговите действия. Споделят, че след смъртта на родителите си, Иван живеел сам. Понякога стрелял с оръжията си, но никога не е бил заплаха за околните.

Няма данни да е бил освидетелстван.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари