Страните от Г-7 искат ядрено разоръжаване

1
Министрите на външните работи на членовете на Г-7 са дали съгласие за постигане на свят без ядрени оръжия
Министрите на външните работи на членовете на Г-7 са дали съгласие за постигане на свят без ядрени оръжия

Министрите на външните работи на членовете на Г-7 са дали съгласие за постигане на свят без ядрени оръжия

В рамките на срещата на върха на Г-7, която ще се проведе в Хирошима на 19-21 май, правителството на Япония ще покани страните от формата да подпишат документ за ядрено разоръжаване и неразпространение на такъв тип оръжия, съобщава NHK, цитирана от Агенция Фокус.

Според източници на медията документът ще се фокусира върху необходимостта от ускоряване на ядреното разоръжаване и недопустимостта на разпространението на ядрени оръжия. По въпроса вече се водят преговори с лидерите на страните от Г-7.

Основните теми в дневния ред на срещата трябва да бъдат войната в Украйна, ядреното разоръжаване, ситуацията в Индо-Тихоокеанския регион и военната дейност на Китай.

Министрите на външните работи на страните от формата са провели разговори миналата седмица са дали съгласие да се работят за постигане на свят без ядрени оръжия.

Първият дипломат на Токио Хаяши Йошимаса е подчертал, че министрите са обсъдили подробно ядреното разоръжаване и неразпространението. Обсъдено е подписването на заключителен документ в рамките на срещата на върха в допълнение към съвместното изявление на лидерите от Г-7.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    ...
    ГЕ седянката пак заквича. Нажежиха света до опасен предел и квикнаха. Отрепки тъпи. Вие сте никои, за да давате наклон на истинските суверени. Много е гадно векове наред да си робовладелец и колонизатор и някой да дойде и да ти каже " я си еби майката " ще правя каквото сметна за редно и правилно. Това ги подлудява.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари