Странен случай с пътен инцидент в Русе намери своето разрешение

11
Нарушителят не е бил този, който е вписан в протокола на КАТ, алармира майката на пострадалата
Нарушителят не е бил този, който е вписан в протокола на КАТ, алармира майката на пострадалата Снимка: стоп кадър / NOVA

Нарушителят не е бил този, който е вписан в протокола на КАТ, алармира майката на пострадалата

Шофьор на джип блъска млада жена с колело в Русе. Инцидентът е станал в неделя на пешеходна зона на улица "Александровска". Мястото е забранено за движение на автомобили, а потърпешвата е карала на велоалея. Тя е с леко наранявания, но по нейните думи, случката е предизвикала неприятна уплаха.

Недоумение буди обаче друго - развоят на събитията след това.

Валентина Калчева, майката на пострадалото момиче, алармира за проблема в социалните мрежи, защото според нея извършителят на деянието, не е посоченият в протокола на КАТ. Дъщеря й, както и свидетели твърдят, че шофьорът е друго лице. С пост в мрежата Валентина търси свидетели на инцидента и призовава да се разкрие кой действително е управлявал автомобила. Ето какво посочва жената като причина за неизяснените обстоятелства, които тя иска да разкрие:

"Във връзка с инцидент вчера 21.05.в 14.50ч в началото на парка с блъснат велосипедист (дъщеря ми) в пешеходната зона и шофьора е избягал. Моля, ако някой е видял шофьора и не го е страх да свидетелства, нека ми пише. Водача снощи се е предал. Собственик на джипа е Александър Викторов Епщайн, а на протокола е записан негов служител, който по време на работа в кафенето ей така решава да открадне ключовете на шефа си, след това му краде джипа и с бясна скорост тръгва по пешеходната зона срещу хората. Шофьора по протокол няма книжка, отказва да даде проба за алкохол и наркотици, дори не знае, че е блъснал някого. Днес от КАТ едвам ми дадоха копие от протокола. Не знаеха дали има заведено досъдебно производство, не знаеха дали момчето някога е имало книжка или е отнета поради друго нарушение. Общо взето никой нищо не знае. Дъщеря ми и свидетели твърдят, че водача е самият собственик на автомобила. И понеже знаем как работи системата в България и колко много хора си отидоха, защото някой бил син на някой. Моля ако някой може да потвърди самоличността на водача, има снимки или е записал видео и не го е страх, нека го направи!", апелира тя.

В края на поста си жената благодари, че случаят е отразен в новините и настоява да се докаже истинският извършител, а не този, който е вписан в протокола.

Малко по-късно откриваме следното съобщение:

"Благодаря на всички, които помогнаха случая да бъде разрешен и направиха така, че да не се покрие случая!

Истинският виновник Александър Епщайн се е предал сам и си е признал, че е блъснал дъщеря ми и избягал. Признал си е, че лицето което беше записано първоначално в протокола след издирването няма нищо общо и го е помолил да поеме вината. Утре и на двамата ще бъдат повдигнати обвинения + нови за даване на невярна информация и укриване на факти".

Въпреки съмненията, които породи тази случка, истинските виновници на края бяха установени с помощта на всички ангажирани русенци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    11
    гешеф
    няма страшно фамилиите остаряват , дрогата и курвалъка непрощават на никой, парите намаляха ,враговете се увеличиха ,една шепа бабаити срещу милион мишки и балъци смачкани от трите смени ,няма как да спечелят
  • 10
    10
    До №8
    Е то ако видеонаблюдението се използваше "правилно", знаеш ли колко по-рано щяхме да видим кой с кого излиза от една сграда. А не да ги хващат "на калъп" тет-а-тет по кабинетите им.
  • 29
    9
    Josh
    Ето хора за това не трябва да мълчите, а до последно да си търсите правата. Браво на жената, шапка ѝ свалям. Смелост - не губете това качество. 🙌🏻🤝🏻🫸🏻🫷🏻
  • 21
    8
    Камен Филипов
    Видеонаблюдението не се ползва по предназначение. Гражданското Общество реагира винаги в последствие на инцидент...
  • 35
    7
    Само за протокола
    Аз читав чифутин не познавам. А на дъртия съдебното му досие е дълго като „Война и мир“! Освен финансовите престъпления, има и две убийства като калпав шофьор! Четете, ако сте забравили! ********************************* https://utroruse.com/article/720022/
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари