Кой трябва да възстанови падналите пътни знаци в Русе?

0
Това питат шофьори преди липсата им да доведе до инциденти на пътя
Това питат шофьори преди липсата им да доведе до инциденти на пътя Видео: Русе Медиа

Това питат шофьори преди липсата им да доведе до инциденти на пътя

Пътни участъци крият риск от инциденти, тъй като знаците и табелите със сигнализация за опасност липсват, сигнализираха русенски шофьори. Те поставят въпроса кой и кога ще възстанови пътните знаци, преди да е станала някоя катастрофа.

Едно от въпросните места е на кръговото по бул. „Тутракан“ срещу Пристанищния комплекс в посока Дунав мост. Там знакът В1 от дясната страна, който определя предимството в кръговото, е паднал. Останал е само този, който е откъм лявата лента, но невинаги водачите в дясната лента ще се сетят да го погледнат, отбелязва Русе Медиа.

Следващото място, за което става въпрос, е малкото кръгово край Свободна зона. Наскоро там катастрофира румънски камион, превозващ белина, като при инцидента беше отнесена и една от сигнализиращите табели. Тя все още не е подменена и не е възстановена на мястото си. Шофьори поставят и още един въпрос – за безопасността на движение в тъмната част на денонощието по булевард “Тутракан“. Според русенци на кръговото при бъдещия ферибот би трябвало да се помисли за поставяне на светлоотразителни знаци за препятствие, тъй като няма никакви табели за наличие на кръгово кръстовище. Затова и там доста често стават катастрофи.

Дори и шофьорите да са от Русе и да знаят за въпросното място, то не е излишно да бъдат поставени предупредителни знаци. Следите от катастрофите, ударите в бордюрите и отнесените осветителни стълбове са доказателство, че има нужда от поддръжка на сигнализацията по русенските улици и булеварди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    германец
    Тези знаци не падат сами. Когато сложат камери със лицево разпознаване навсякъде и като започнат да набиват ефективно глобите на вандалите и джигитите , които правят мизериите , няма да има паднали пътни знаци. До тогава - така. Всъщност, откъде ги намирате тези които карат по булевард Липник като бесове вместо със 40 км/ч , нещо развъждате ли ги ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари