Страхът ни разрушава!

1
Осъзнайте, че мафията се крепи на вашия страх. Ако не се страхувате, не могат да ви победят
Осъзнайте, че мафията се крепи на вашия страх. Ако не се страхувате, не могат да ви победят

Четири дена преди изборите страхът на Територията е по-голям отвсякъде. Подклаждан от непрестанните обиколки на Цветанов и Борисов из страната и срещите им с администрацията и гражданите. Посланието е ясно – вие зависите от държавата. Държавата – това е ГЕРБ. Ако нас ни няма, вие няма да получавате заплати, ще бъдете безработни, няма да можете да пътувате, няма да получите никъде работа. А ако спечелим, а вие не сте гласували за нас, нали разбирате какво ще ви се случи? Вижте ни – ние владеем цялата държава, владеем всички институции, съдебната система, медиите – къде ще мърдате?

Един познат ми разказа как като служител в община е замъкнат на великото гербаво събиране в неделя. Няма „не искам“, няма „недей“. Задължително! Ако искаш да нямаш проблеми. И да си запазиш работата. И не само да отидеш, но и да правиш щастлива муцуна от гледката на корумпетата, които те убеждават, че са много и са силни благодарение на твоя глас.

Страхът въздейства не само върху съзнанието. Той е свързан с инстинкта за оцеляване. А именно оцеляването е поставено под въпрос на Територията. Понякога дори смъртта не е толкова страшна. А безкрайната агония в мизерия и гладните очи на децата тия, неплатените сметки и невъзможността да си платиш лечението. И разумът и сърцето ти крещят, че трябва да се спасиш, да оцелееш, дори с компромиса да гласуваш за една партия, която според теб и без това ще спечели, защото държи всичко.

И се обръщам днес към хората, които мислят по този начин. Към хората, които се страхуват – храната на мафията е вашият страх. Те са зависими от вас, а не вие от тях. Те са се изкатерили по гърбовете ви, за да размахват сега камшикът, от който се страхувате. В началото вярвахте, имахте надежда, след това се примирихте, че всички са маскари и продължихте да гласувате или ходихте за гъби в изборния ден. А сега страхът ви разяжда и не смеете дори да си помислете какво ще се случи, ако не гласувате за шайката. Страх ви е да си помислите.

Затова ще ви кажа – колкото и да ви убеждават в противното, няма как да разберат как сте гласували. Това не могат да узнаят. И….светът е голям и надежда има навсякъде. Администрацията не е единствената работа, вашето малко населено място не е единственото под слънцето. Знам какво ви е, аз също съм работила в община, трудното е да приемеш, че може да промениш живота си. Но можеш и всъщност е много по-лесно да не си зависим. И не могат да ви махнат току така. За държавните служители е по-лесно да бъдат съкратени с една промяна в структурата. Но всичко останало подлежи на съдебно обжалване, а все още трудовите дела се печелят по справедливост и по закон.

И какво по-страшно може да бъде от ежедневната агония, която ще става все по-голяма. Всеки ден давате все повече пари в магазините за храна. Не за луксозни стоки, а за елементарни жизненонеобходими стоки. Всеки ден лекарствата се увеличават, говори се сериозно за увеличаване на здравните осигуровки и задължителна здравна застраховка. Ако влезете в болница и нямате пари, направо викайте поп. Колко по-страшно може да стане? Помислете.

Осъзнайте, че мафията се крепи на вашия страх. Ако не се страхувате, не могат да ви победят. Защото все още, по Конституция, закон, морал и същност, ТЕ СА СЛУГИ НА НАРОДА, А НЕ НАШИ ГОСПОДАРИ!

Аз не се страхувам. И когато осъзнах, че не могат да ме държат с нищо и че имам свободна воля да решавам какво да правя и какво да говоря, се почувствах свободна. А свободата е най-важното нещо, за да има гражданско общество, за да има суверенна и правова държава и накрая – да бъдем европейска цивилизована държава, в която цар е законът, а не бай Ганьо!

А и на герба имаме лъв, а не овца!

Елена Гунчева   

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари