Стоян Тончев: Ще информирам европейските институции как фенове на Гешев заплашват журналисти

0
МВР се самосезира след заплахите по мой адрес, сподели журналистът
МВР се самосезира след заплахите по мой адрес, сподели журналистът

Ще информирам всички възможни европейски институции за това как фенове и симпатизанти на главния прокурор Иван Гешев заплашват и притискат с ултиматуми журналисти.

Това каза пред Фрог нюз собственикът на сайта „Либерта“ Стоян Тончев, който вчера бе заплашен заради публикация. Ето какво още допълни той:

Вчера, след публикациите за заплахата и моя статус във Фейсбук, МВР се самосезира. Привечер в дома ми дойдоха полицаи от РУП-Поморие, за да получат повече информация за случилото се. Разбрах, че са започнали разследване.

Не е ясно обаче какво има да се разследва, след като става дума за действия на една неуравновесена млада жена-Снежи Лазарова, годеница на криминално проявения Григор Сарахунян. Именно той е участвал в контрапротеста в защита на Иван Гешев. Вчера същата тази дама блокира профила си във Фейсбук. Късно вечерта пак го активира, като написа дълго обръщение за атаката срещу мен.

Там тя е отбелязана със съпруга си, което за мен означава, че това, което прави, идва именно от Григор Сарахунян. Смешно е млад мъж, боксьор, уж с претенции, да използва съпругата си за подобни неща. Явно няма грам смелост да се обади на един журналист и за заяви какво и защо го иска. Учуден съм как може силни мъже да използват жените си, за да им вършат мръсната работа. За мен това е женско поведение и по категоричен начин показва какъв е характера на мъжа.

Разбира се, че човек може да се променя с годините. Съвсем нормално е да иска да се развива и с това да се опита да скъса, ако е имал мрачно минало. Ако той ми бе звъннал и ми бе обяснил подобно нещо, още повече, че е баща, вероятно щях да сваля публикацията. Причината да пусна тази статия бе да покажа какви хора излязоха на улицата, за да защитят Иван Гешев за главен прокурор.

Начинът, по който Григор Сарахунян влезе в комуникация с мен през жена си показва, че тези млади хора могат да бъдат заплаха за всеки човек. Тези хора имат деца, представете си как ги възпитават?!

Категоричен съм, че Снежи Лазарова действа от името на мъжа си. Самата нея не я възприемам насериозно, тя дори не би могъл да привлече вниманието ми като жена. Независимо, че МВР се задейства, вече съм готов да сезирам Главна прокуратурата за натиска върху мен. Ще информирам още Държавния департамент на САЩ, Съвета на Европа, „Репортери без граници“ и Венецианската комисия за това как криминално проявени фенове и симпатизанти на главния прокурор притискат и заплашват журналисти.

Ще видим как Иван Гешев ще действа в този случай, при който безспорно става дума за престъпление срещу личността. Тези хора трябва да бъдат наказани за рекет, изнудване и заплахи за живота и здравето на журналист с цел да свали публикация. Излиза, че в България феновете на Иван Гешев забраняват свободата на словото. Това са неговите фелдфебели.

Трябва да е ясно, че аз не се страхувам от подобни атаки. Но трябва да е ясно, че дори едно дете може да бъде изпратено, за да предаде някому послание от мафията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари