Оправдаха биячите на Стоян Тончев

0
Тест за Иван Гешев е да намери истинските извършители на побоя над мен, заяви журналистът
Тест за Иван Гешев е да намери истинските извършители на побоя над мен, заяви журналистът

Тест за Иван Гешев е да намери истинските извършители на побоя над мен.

Това каза пред Фрог нюз журналистът Стоян Тончев.

Той днес бе информиран от Бургаския окръжен съд, че очаквано са оправдани двамата мъже, изправени на подсъдимата скамейка за зверския побой над него, с което се потвърждава, че досега МВР и Прокуратура са работили в грешна посока, вероятно за да прикрият истинските извършители и поръчители на покушението над него на 14 януари 2016 г.

Ето какво сподели Тончев след като разбра за оправдателната присъда:

Днес получих съобщение от окръжния съд в Бургас, от което става ясно, че съдът потвърждава присъдата на първа инстанция. Става дума за оправдателна присъда за подсъдимите лица Веселин Кръстев и Мартин Тошев, които са подсъдими за побоя, нанесения ми побой преди 4 години. Това означава, че прокуратурата и МВР не са свършили абсолютно нищо по този сериозен случай, който може да се разглежда и като опит за убийство на журналист.

Бях в безсъзнание, с изпочупени кости на лицето, с комицио, множество фрактури, затруднено дишане и говорене. Претърпях операции и имах дълъг възстановителен период. Получих много голяма психологическа травма, след като маскирани лица ме нападнаха. Всичко до тук доказва, че прокуратурата и полицията в България не работят. За цялата общественост, включително и за международните наблюдатели по моя случай стана ясно, че са обвинени лица, които нямат съпричастност към престъплението“, обясни той.

Журналистът признава, че е провел собствено разследване: „Зная кои са лицата, които ми нанесоха побой. Зная още и кои са поръчителите. Това не са подсъдимите лица – казал съм го и пред Районния съд на Поморие.

Преди време няколко човека се свързаха с мен и поискаха да посочат истинските извършители. Беше образувано ново досъдебно производство. То, обаче, не съвпадаше с политическата теза на прокуратурата и МВР. Затова беше прекратено. Там се посочват лицата Христос Янулис / бел. на ред. сестра му Антигона е съпруга Митьо Очите) и Стойчо Казаков /бел на ред. живее в блока на Стоян Тончев в Поморие/. Става дума за политическа поръчка на лице от ДПС, за което съм информиран, включително и от честни служители на МВР“, допълни Тончев.

Затова и той е очаквал подобна развръзка. Наясно е, че няма интерес престъплението да се разследва защото „то е извършено по политически причини. Свързано е с разкритията ми как се източват еврофондове в община Поморие. По мои сигнали имаше образувани досъдебни производства, отново свързани с разходване на евросредства. Маите разкрития бяха потвърдени впоследствие и от АДФИ. Но за съжаление всичко беше покрито. Властимащите, на чието подчинение са МВР, служби и прокуратура, нямат интерес истината да излезе наяве, защото ще стане ясно, че това е една поръчка от много високо държавно ниво“, категоричен е пострадалият журналист.

По думите му за МВР и прокуратурата е било важно да има осъдени лица. Според Стоян Тончев това е било така, защото случаят стига чак до Съвета на Европа. „Оттам са поискали информация от НС за побоя над мен. Отделно НС прави искане до прокуратурата, за да се информира Съвета на Европа. Отделно моят случай беше включен в годишния доклад на Държавния департамент на САЩ за 2017 година. Световни организации излязоха с открита позиция, защото се касае за журналист от европейска държава. Истинските извършители не бяха задържани, защото можеха да проговорят за поръчителите. Аз мога категорично да кажа, че един от тях е политик от ДПС, който има преки отношения с ГЕРБ. Това са две взаимосвързани партии, които са като скачени съдове и чрез които се източват публични средства“, категоричен е той и продължава: „Сега трябва прокуратурата да възложи ново обективно разследване. За съжаление МВР и прокуратурата не разследват престъпленията, а репресират гражданите и журналистите, които казват истината за властта. Моето покушение е тест за Главния прокурор Иван Гешев. Нека да видим дали ще стигне до физическите извършители и поръчителите! Или като политкоректен към ГЕРБ и ДПС ще "чадъроса" престъпниците."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари