Стоян Тончев: Никой няма да търпи държава в ЕС, в която мафията е взела тотален превес

1
Снощи имаше опит да бъда убит, сподели журналистът
Снощи имаше опит да бъда убит, сподели журналистът

Никой няма да търпи държава в ЕС, в която мафията е взела тотален превес.

Това каза журналистът Стоян Тончев пред Фрог нюз. Той уточни, че снощи е бил направен опит да бъде убит.

Ето и разказа му за случващото се у нас:

Стоян, тази сутрин американският посланик Херо Мустафа заяви, че до дни ще бъде обявено името на българин, който ще има забрана за влизане в САЩ заради корупция. Изненада ли те тази новина?

Информацията с която разполагат Съединените щати за наши политици и олигарси е напълно достатъчна, за да се предприемат спрямо тях подобни действия. Списъкът е много голям. Има дори хора от правителството, които също са вкарани в корупция. Промените започват. Никой не може да търпи държава в ЕС, в която мафията е взела тотален превес. Ние имаме мафия, а не държава.

Премиерът Бойко Борисов сякаш се направи на разсеян за думите на Херо Мустафа. Как си го обясняваш подобно поведение?

Не съм на това мнение. Видях, че г-н Борисов е много притеснен, наясно е с всичко, което се случва. Знае също така, че снощи имаше опит да бъда убит. Искам ясно да заявя, че в демократичните държави и общества хората, които са с разум и интелект и живеят според законите, не могат да бъдат убити. Аз не се страхувам за живота си. В момента в Поморие специално са пратени хора с цел да бъда убит. Сред тях има и джихадист от германски произход, но с български паспорт. Нещата са много сериозни. Бях вече в полицията и дадох показания. Информацията ми бе потвърдена.

Какво точно се случи снощи?

Следяха ме и имаше опити за нападение. Има служби извън България, които разполагат с цялата информация. Затова ще спра до тук по темата.

Как ще коментираш решението на президента Румен Радев да свали доверието си от правителството?

Категорично подкрепям действията на президента. Това е най-трезвата и реална позиция, която някой е заемал в момента в нашата държава. За съжаление в жълтия сайт “Афера. бг” на Веселина Томова, държа да ба бъда цитиран точно, публикува проза, смесена с голяма доза фентъзи.

Моля те да поясниш какво имаш предвид!

Ще ви кажа-не отговарят на истината твърденията, че главният прокурор Иван Гешев е активиран от САЩ, за да действа срещу натовския генерал Румен Радев. И не е вярно, че съпругата на президента -Десислава Радева е служител на чужда служба. Държа да подчертая, че Веселина Томова е много добра в книгите си, тя пише прекрасна проза. Чел съм и стиховете й, бяхме близки приятели.

Очакваш ли, че ще последва нова порция атаки към президента след позицията му от днес? Дори се коментира , че ще последва нова порция СРС-та.

Това ще е най-грешният ход на премиера, ако някой тръгне срещу държавния глава. Президентът Румен Радев се ползва с авторитет от всички държави и с огромна вътрешна подкрепа. В България ще има въздух, който ни бе отнет. Ще се диша.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари