Стоян Мирчев: ГЕРБ тръгнаха по нанадолнище, от което връщане няма

2
Големите партии винаги са умирали по един и същ начин
Големите партии винаги са умирали по един и същ начин Видео: БНТ

Тенденциите на местните избори бяха за смяна на политическия модел по принцип, каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от БСП Стоян Мирчев.

Фактите са, че на тези избори БСП спечели четири областни града, удвоили сме кметовете си почти двойно, имаме ръст и в общински съветници, включително и общински съвети, където на изборите през 2015 година нямахме нито един общински съветник, заяви Мирчев.

По думите му резултатите от местния вот показват, че БСП набира сила, а ГЕРБ трупа негативи от управлението.

Излязохме с много добри наши кандидати, с хубави платформи, имахме една много позитивна кампания. От другата страна получихме целия октопод на властта, цялата организирана мафия, подчерта социалистът.

Софиянци разчупиха насажданото внушение, че това е бастионът на ГЕРБ. Манолова загуби с много малка разлика. Днес от ЦИК съобщиха, че броят на избирателите на местните избори в София е бил 1 064 705, а не 1 165 955, както първоначално бе обявено. Къде отидоха тези гласове? Има голям процент усещане за фалшифициране на изборните резултати. Тези 4-5% разлика могат да се дължат изцяло на фалшифицикация, на манипулиране и на абсолютен вот, заяви Стоян Мирчев.

Големите партии винаги са умирали по един и същ начин – когато започнат да губят по-свободните секции, задържат се на власт чрез по-малките населени места и по-малкото секции, както беше с ГЕРБ на тези избори. Резултатите показват, че ГЕРБ са тръгнали по едно нанадолнище, от което връщане няма, каза още Стоян Мирчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари