Стотици вярващи се включиха в маето на Елмалъ Баба теке

1
На присъстващите беше раздаден пилаф
На присъстващите беше раздаден пилаф Снимка: Община Момчилград

На присъстващите беше раздаден пилаф

Стотици вярващи от България и чужбина се включиха в традиционното есенно мае, което се проведе в религиозния комплекс Елмалъ Баба теке край момчилградското село Биволяне, предава БНР. На присъстващите беше раздаден пилаф, а местни музиканти и певци изпълниха културна програма. С този празник се дава началото на поредицата от 11 есенни майета, които се провеждат на различни места в община Момчилград.

Беше проведен традиционния търг за продажба на месо от дарените на религиозния комплекс жертвени животни, средствата от който се използват за поддръжката на храма.

"Културно-историческото наследство на Община Момчилград е едно от общочовешките богатства, характеризиращи нашия регион. За екипа ни традиционните маета в района са възможност да създадем реални условия за развитие на културния живот по населените ни места", каза в приветствието си кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    ...
    Калмарска сбирщина. Турция ще си вземе всичко до делиормана. Тъпа Българска сган. Вместо деца, тъпчете джуки и скули. Чао сте.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари